Δυνατή Ελλάδα

Η αμερικανική ExxonMobil μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Να μπλοκάρει τον έκτακτο φόρο που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις πετρελαϊκές εταιρείες επιχειρεί η αμερικανική ExxonMobil που προχώρησε σε μήνυση κατά της ΕΕ.

Ο ενεργειακός κολοσσός χαρακτήρισε το μέτρο ως αντιπαραγωγικό και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υπερβαίνουν την αρμοδιότητά τους. Και όλα αυτά ενώ, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τον Οκτώβριο η ExxonMobil ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο έκτακτος φόρος 33% για τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου οι μεγάλες εταιρείες να συμβάλουν στην κρίση, μετά την αύξηση των κερδών τους το 2022.

Η ExxonMobil προχώρησε σε προσφυγή που κατατέθηκε στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει «το αν θα επενδύσουμε εδώ εξαρτάται πρωτίστως από το πόσο ελκυστική και παγκοσμίως ανταγωνιστική θα είναι η Ευρώπη».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.