Δυνατή Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

Λίγες ημέρες απομένουν για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, καθώς η προθεσμία πληρωμής λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη βρίσκονται στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ. Μάλιστα, φέτος περιλαμβάνουν και QR Code. Έτσι, σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking. Άγνωστο παραμένει -όπως συμβαίνει κάθε χρόνο- εάν θα δοθεί παράταση. Συνήθως είναι κάτι που αποφασίζεται λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής. Στην πλατφόρμα myCar οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δυο επιλογές:

  • Στην πρώτη, με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για:

πληροφορίες για τα οχήματά τους
-τους κωδικούς πληρωμής τελών κυκλοφορίας για αυτά
τους κωδικούς πληρωμής σε υπολογιστικό φύλλο σε περίπτωση πλήθους οχημάτων
-να λάβουν τη σχετική βεβαίωση για οχήματα ιδιοκτησίας τους προκειμένου να τη –χρησιμοποιήσουν για μεταβίβαση οχήματος, εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό -επαναταξινόμηση οχήματος
-πιθανή οφειλή για τέλη κυκλοφορίας έτους 2017

  • Στη δεύτερη, με τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία», οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα:

-να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα σε ψηφιακή ακινησία
-να άρουν την ψηφιακή ακινησία
-να ανακτήσουν ήδη υποβληθείσες δηλώσεις

Τα πρόστιμα 

  • Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • 0 ευρώ για τέλη κάτω των 30 ευρώ

Η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας είναι πλέον εύκολη υπόθεση. Μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ενώ μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως κλοπή ή καταστροφή του οχήματος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την Εφορία τους για να υποβάλουν τη δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.