Απάτη το επίδομα των 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς!

Μπορεί άλλα να προανήγγειλε η κυβέρνηση αλλά τελικά πράττει διαφορετικά.

Βέβαια, μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά αλλά κάθε φορά εκπλήσσει δυσάρεστα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα «θύματα» της κυβέρνησης και των εξαγγελιών ήταν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί οι οποίοι άκουσαν με ιδιαίτερη ευχαρίστηση πως θα λάβουν ένα έκτακτο επίδομα της τάξεως των 600 ευρώ.

Ωστόσο, τελικά το ποσό που θα βάλουν τελικά στην τσέπη δεν είναι αυτό που τους αναγγέλθηκε αλλά μικρότερο καθώς θα πέσει «κούρεμα» καθώς ότι το ποσό θα είναι μεν ακατάσχετο, αλλά φορολογήσιμο. Την πτυχή του ζητήματος με το έκτακτο επίδομα έφερε στην επιφάνεια η σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 06-12-2022 ανακοίνωσης μας αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε πως το ανωτέρω ποσό θα είναι ακατάσχετο, αλλά φορολογήσιμο και θα επιβληθούν κρατήσεις και φόροι συνολικού ποσοστού 30%.

Συνεπάγεται πως οι συνάδελφοι δεν θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται 600 ευρώ, όπως εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό, αλλά ποσό 420 ευρώ περίπου».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας:

«Ευελπιστούμε μέχρι την καταβολή του επιδόματος, πως η παράλειψη του αφορολόγητου θα διευθετηθεί στη σχετική εγκύκλιο που αναμένεται εντός των ημερών για την πλήρη και έγκαιρη καταβολή του».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.