«Τέλος» και τα λουλούδια: Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές – Απελπισία για τους ανθοπώλες

Ακριβό δώρο φαίνεται ότι θα γίνουν και τα λουλούδια καθώς οι τιμές του ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν ενώ κανείς δε ξέρει πόσο θα κοστίζει στο μέλλον μία ανθοδέσμη.

Τα λουλούδια σύντομα θα έρχονται από το εξωτερικό καθώς τα ελληνικά θερμοκήπια δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανατιμήσεις ενώ τα καταστήματα προσπαθούν όσο μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου στην Πάτρα:

«Υπάρχει αύξηση στην τιμή όλων των λουλουδιών. Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο δυσκολεύουν τη λειτουργία των θερμοκηπίων και έτσι αναγκαζόμαστε να προμηθευόμαστε λουλούδια από το εξωτερικό. Όλα τα λουλούδια από διάφορες χώρες καταλήγουν στην Ολλανδία και από εκεί με τη σειρά μας τα παραγγέλνουμε και εμείς.

Αυτό ισχύει για όλα τα λουλούδια, το πρώτο που προμηθευόμαστε είναι το τριαντάφυλλο. Μέχρι πριν λίγο καταφέρναμε να αγοράζουμε από την Ελλάδα αλλά εν όψει του χειμώνα φαίνεται ότι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Θα είναι μεγάλο το ποσοστό των λουλουδιών που θα έρχεται από το εξωτερικό ενώ κάθε εβδομάδα αλλάζουν οι τιμές με αυξητική τάση. Προσπαθούμε έως τώρα να μην αυξηθεί η τιμή για τον καταναλωτή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Υπάρχουν αυξήσεις όχι όμως αυτές που θα έπρεπε.

Ουσιαστικά την αύξηση την πληρώνουν τα μαγαζιά. Η αύξηση που μπορεί να βάλουμε είναι μικρή και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μαγαζιά είναι σοβαρό. Αν ανεβάσουμε πολύ τις τιμές στα λουλούδια, δεν θα μπει κανείς στα μαγαζιά μας» λέει και καταλήγει:

«Δεν μπορώ να ξέρω που θα φτάσει η τιμή μίας ανθοδέσμης όμως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, αν και μέχρι τώρα δεν έχει μειωθεί η κίνηση. Ο κόσμος αγαπά και προτιμά το λουλούδι κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές όσο μπορούμε».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.