Δυνατή Ελλάδα

«Μαύρα» μαντάτα από την Τράπεζα της Ελλάδος

Πάει περίπατο η πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Καταρρέει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, που με αιχμή του δόρατος την ανάκαμψη της οικονομίας, προγραμματίζεται μια εύκολη κάθοδο στις εκλογές.

«Μαύρα» είναι τα μαντάτα από την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με την πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναφέρει πως οποιαδήποτε πρόβλεψη για την έκταση των τελικών επιδράσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεδομένου ότι εμπεριέχεται υψηλός βαθμός αβεβαιότητας ως προς την έκβαση και τη διάρκεια του πολέμου, καθίσταται εξαιρετικά πρόωρη και επισφαλής!

Και μπορεί η η έκθεση των ελληνικών τραπεζών σε Ρωσία και Ουκρανία να είναι αμελητέα, όμως οι επιπτώσεις του πολέμου έχουν επηρεάσει αρνητικά τις όποιες προοπτικές για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όπως εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μάλιστα ζητά από τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για την παροχή βιώσιμων λύσεων αναδιάρθρωσης στους πιστούχους, υπογραμμίζοντας πως η μεγαλύτερη πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η μείωση των κόκκινων δανείων.

Προτείνει δε την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και την ενεργό συμμετοχή του τραπεζικού τομέα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.