Ακρίβεια: “Φωτιά” στην τιμή της βενζίνης – Η εικόνα στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις

“Πονοκέφαλο” προκαλούν οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA ,η μέση λιανική τιμή για την απλή αμόλυβδη βενζίνη είναι 2,168 ευρώ το λίτρο αυτή τη στιγμή από 1,60 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ η τιμή του  πετρελαίου κίνησης ανέρχεται στα 1,909 ευρώ το λίτρο

Το MEGA επικαλούμενο τα στοιχεία της Κυριακής 8 Μαΐου του Παρατηρητηρίου τιμών υγρών καυσίμων παραθέτει παρακάτω τον αναλυτικό πίνακα με την μέση τιμής της βενζίνης σε πολλούς Νομούς της χώρας. Αναλυτικά στα πρατήρια υγρών καυσίμων η τιμή βενζίνης διαμορφώνεται ως εξής:
  • Στον Νομό Σάμου, στα 2,201ευρώ το λίτρο
  • Στον Νομό Ηρακλείου, στα 2,215 ευρώ το λίτρο
  • Στον Νομό Λευκάδος στα 2,217 ευρώ το λίτρο
  • Στον Νομό Ρεθύμνης στα 2,224 ευρώ το λίτρο
  • Στον Νομό Ευρυτανίας στα 2,264 ευρώ το λίτρο
  • Στο Νομό Δωδεκανήσου στα 2,291 ευρώ το λίτρο
  • Στον Νομό Κυκλάδων στα 2,349 ευρώ το λίτρο

Η εικόνα στα πρατήρια καυσίμων της Αθήνας

βενζίνη
Σύμφωνα με το MEGA, η μέση τιμή απλής βενζίνης στα πρατήρια καυσίμων της Αθήνας είναι η εξής:
  • Στον Πειραιά είναι 2,127 ευρώ το λίτρο
  • Στη Δάφνη είναι 2,129 ευρώ το λίτρο
  • Στη Νέα Σμύρνη είναι 2,179 ευρώ το λίτρο
  • Στο Παλαιό Φάληρο είναι 2,199 ευρώ το λίτρο

Για το θέμα αυτό μίλησε  η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Αττικής, Μαρία Ζάγκα.’Oπως είπε “βλέπουμε πολλές διαφορετικές τιμές. Οι διαφορετικές τιμές είναι τα διαφορετικά τιμολόγια.΄ Όπου κάποιος εάν ‘έχει πάρει μεγάλη ποσότητα, έχει μείνει, δεν μπορεί να πουλήσει. Αν η τιμή αυτή ήταν αυξημένη μένει εκεί ψηλά. Εάν ήταν χαμηλή μένει στο χαμηλό”.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι “τα μεγάλα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κατοστάρα δεν την αλλάζουν. Γιατί η κατοστάρα βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα. Ο κόσμος παραπονιέται όταν είναι νοθευμένη, εκεί χαλάει . Όπως το ενισχυμένο πετρέλαιο βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα , είναι πιο καθαρό για το περιβάλλον και μετά η μηχανή του αλλιώς ανταποκρίνεται”.

 Πετρέλαιο: Ποιες είναι οι νέες  προβλέψεις για την τιμή του

πετρέλαιο

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την τιμή του απλού πετρελαίου. Η τιμή του  πετρελαίου είναι 1,87  ευρώ.  1, 86 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή. Κάποιες φορές  φτάνει το 1,90 ευρώ με 1,92 ευρώ . Επίσης ρωτήθηκε εάν εάν τη τιμή του πετρελαίου  θα φτάσει τα 2 ευρώ. “Δεν ξέρω ” απάντησε  και πρόσθεσε ότι ” αυτό εξαρτάται από τα τιμολόγια που θα έχουμε. Εμείς με το πλαφόν έχουμε συμμορφωθεί. Τελείωσε αυτό το πράγμα. Δηλαδή το ποσοστό κέρδους είναι μέσα στο περιθώριο κέρδους που είχαμε τέλος Αυγούστου”. “Όταν έχουμε περιόδους με μεγάλη ακρίβεια στα καύσιμα, κάνει πάρτι το λαθρεμπόριο “, σημείωσε και τόνισε ότι  “το φαινομενικά φθηνό είναι πανάκριβο γιατί παίρνει λιγότερα λίτρα”.

Τι λένε οι οδηγοί ΙΧ 

Για  την τιμή της βενζίνης μίλησε οδηγός ΙΧ στο  MEGA.” Πολύ λιγότερη βενζίνη  χρησιμοποιώ πια .Είναι πάρα πολύ ακριβή .Γνωρίζουμε όλοι πια ό,τι η ακρίβεια είναι στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσει. Ελπίζουμε να μπουν κάποια μέτρα, κάποια όρια”.” Έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι μετακινήσεις.  Αρκετές φορές μπορεί να χρησιμοποιήσω κάποιο μέσο μεταφοράς ή ακόμη και τα πόδια”, συμπλήρωσε και ανέφερε ότι βάζει βενζίνη 20 ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.