Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης και του Diesel

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές της βενζίνης σε όλη τη χώρα λόγω της παράτασης του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης, με την αμόλυβδη να εκτινάσσεται πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ σε πολλά νησιά αγγίζει ακόμα και τα 2,40€.

Η καθημερινότητα αλλιώς, με την τιμή των καυσίμων στα ύψη και τις μετακινήσεις περιορισμένες.

«Είναι δύσκολο να γεμίζεις. Πενήντα θα βάλεις. Πως λέγαμε, 20 έβαζα, 20 βάζω. Τώρα λέμε 50 βάζω» τόνισε οδηγός στην κάμερα του MEGA.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης ήδη στην Αττική αγγίζει τα 2,105/lt, στη Θεσσαλονίκη τα 2,097/lt και στην Πάτρα τα 2,135/lt.

Μείωση του τζίρου τους βλέπουν και οι επιχειρήσεις που εξυπηρετούν οδηγούς, όπως συνεργεία αυτοκινήτων ή εταιρείες ενοικίασης.

Στα ύψη η βενζίνη σε όλη την Ελλάδα

Η τιμή της βενζίνης στα περισσότερα πρατήρια της Θεσσαλονίκης ξεπερνά τα δύο ευρώ, ενώ αύριο αναμένεται να φτάσει στα 2,20€.

«Δεν αναμένεται να πέσει η τιμή σύντομα λόγω του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων.

Στην Πάτρα η τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στα 2,138 ευρώ το λίτρο, όταν τον προηγούμενο μήνα ήταν δέκα λεπτά φθηνότερη.

Η κατάσταση στα νησιά χαρακτηρίζεται απελπιστική, κι ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες. Το ανοδικό ράλι των τιμών στα καύσιμα φαίνεται πως θα συνεχιστεί προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε οδηγούς και επιχειρηματίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.