Μέτρα για ρεύμα: Τα “κλειδιά” για τα 600 ευρώ – Τι θα ανακοινωθεί

Σήμερα στις 8.30 π.μ θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως είπε χθες ο Πρωθυπουργός ” με μία διπλή κρατική παρέμβαση τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά ενέργειας, θέτουμε ένα έμμεσο πλαφόν. Και, ταυτόχρονα, σταθεροποιούμε τις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή. Αναστέλλεται έτσι ουσιαστικά ρήτρα αναπροσαρμογής. Και «κόβονται μαχαίρι» τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας”.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να  “απορροφήσουν”  μέχρι και το 80% των αυξήσεων από τους λογαριασμούς ρεύματος ενώ προβλέπεται και αναδρομική επιστροφή μέχρι και 600 ευρώ.

Αναδρομική επιστροφή έως και 600 ευρώ: Ποιοι θα τη λάβουν 

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, αναδρομική επιστροφή χρημάτων δικαιούνται  οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές πρώτης κατοικίας που  έχουν υποστεί το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων, από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο και που δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν μέσα στον Ιούνιο  στους δικαιούχους αναλογικά με την κατανάλωση  ρεύματος που έχουν κάνει.

Τι ισχύει για Μάιο και Ιούνιο

Διευκρινίζεται ότι για τον Μάιο και τον Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh, ενώ  επιπλέον, η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες, και μάλιστα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.