Παγκόσμια Τράπεζα: «Ψαλίδι» για το παγκόσμιο ΑΕΠ

Σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεων της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, μειώνοντας την πρόβλεψη της για επιτάχυνση του ΑΕΠ στο 3,2% από 4,1% προηγουμένως.

Ο επικεφαλής του οργανισμού, Ντέιβιντ Μαλπάς, ανέφερε ότι η Τράπεζα ετοιμάζει ένα πακέτο χρηματοπιστωτικής ενίσχυσης ύψους 170 δισ. δολαρίων για τους επόμενους 15 μήνες, με 50 από αυτά να εστιάζουν στο επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον Μαλπάς, τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε θέματα επισιτιστικής κρίσης, την προσφυγική κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γενικότερες επιπτώσεις που έχει στην παγκόσμια οικονομία η ένοπλη σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο Μαλπάς σημείωσε ακόμα πως οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις με την προσθήκη περισσότερων εργαλείων στη «φαρέτρα» τους. Ο ίδιος υποστήριξε πως από μόνη της η αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών θα αυξήσει τις ανισότητες στην παγκόσμια οικονομία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.