Η ΕΕ έτοιμη να «παγώσει» τις οικονομίες όταν η Ρωσία επεκτείνει συνεχώς τις πωλήσεις φ.α. & πετρελαίου σε Κίνα-Ινδία

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Δύση είναι σχεδόν αδύνατο να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο ενώ χώρες ήδη έχουν παραδεχθεί ότι δεν μπορούν να αντέξουν, αλλά οι δυτικές κυβερνήσεις επιμένουν σε κυρώσεις που τελικά φαίνεται να μην χτυπούν την ρωσική οικονομία αλλά τους Ευρωπαίους πολίτες.

Όσο για την Ρωσία; Έχει ήδη ξεκινήσει να αναπληρώνει τις οικονομικές απώλειες όχι μόνο με την Κίνα αλλά και την Ινδία, την ίδια στιγμή που η ΕΕ μάλλον ετοιμάζεται να “παγώσει” κοινωνίες και οικονομίες μέσω του σχεδίου “απο-ρωσοποίησης” αλλά με ακριβές εναλλακτικές!

Η  Ινδία σπεύδει να αγοράσει ολοένα και περισσότερο πετρέλαιο από τη Μόσχαμε την  ασιατική χώρα που αν και το 2021 αγόρασε περίπου 12 εκατ. βαρέλια από τη Ρωσία, ένα ποσό που αντιστοιχούσε μόλις στο 2% των συνολικών εισαγωγών, πλέον από τον Μάρτιο οι παραδόσεις του μήνα έφθασαν τα 2 εκατ. βαρέλια, ενώ τον Απρίλιο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 4 εκατ. βαρέλια, ανεβάζοντας τις συνολικές εισαγωγές σε 6 εκατ. βαρέλια μέσα σ’ ένα δίμηνο.

Το Νέο Δελχί δε, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και τα ρωσικά ταμεία αρχίζουν να γεμίζουν ξανά. 

Επιπλέον ήδη για την Κίνα όπως εξήγγειλε ο Ρωσος πρόεδρος Vladimir Putin η κατασκευή νέου αγωγού φυσικού αερίου χωρητικότητας 50 δισεκ. κυβικών μέτρων έχει ξεκινήσει σε μια μιζική και μόνιμη στροφή των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την «ανατολή».

Ο Power of Siberia-2, που αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται, ο οποίος δεν θα φέρνει πλέον αέριο στην Κίνα από νέα κοιτάσματα στην Ανατολική Σιβηρία, αλλά θα ανακατευθύνει τα αποθέματα της Δυτικής Σιβηρίας που τώρα πηγαίνουν στην Ευρώπη.

Και η ΕΕ; Σύμφωνα με τους New York Times σχέδιο για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο επεξεργάζονται αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα η σχετική διαπραγμάτευση μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει μετά από τις 24 Απριλίου και τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών για να μην επηρεαστεί η γαλλική προεκλογική εκστρατεία από μια ενδεχόμενη νέα αύξηση στις τιμές της ενέργειας καθώς θα καταπόντιζε τον Ε.Μακρόν.

Με αυτό όμως το σχέδιο απλά όλοι γνωρίζουν ότι η Ευρώπη θα παγώσει καθώς κάθε εναλλακτική είναι απλά ακριβότερη με τρομακτικές προεκτάσεις στην ήδη επιβαρυμένη οικονομία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.