Κίνηση-ματ από Τουρκία: Συμφωνία της Turkish Airlines για μεταφορά των Ρώσων τουριστών που διώχνει η Ελλάδα

Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη δεν θέλει τους Ρώσους τουρίστες – Η Τουρκία ετοιμάζεται να τους πάρει

Μια κίνηση-ματ κάνει η Τουρκία, καθώς η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταστρώσει ένα σχέδιο με τρία βασικά στάδια, που προβλέπει ένα δάνειο 300 εκατομμυρίων δολαρίων που θα χορηγηθεί σε Τούρκους τουριστικούς πράκτορες στη Ρωσία, τη συμφωνία 1,5 εκατομμυρίου θέσεων με την Turkish Airlines, καθώς και την ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επί της ουσίας κατάφερε, με τις κυρώσεις στη Ρωσία, να διώξει τους εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες που έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και να τους στείλει στην Τουρκία. Τα τουρκικά ΜΜΕ από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες θα πάνε φέτος σίγουρα στην Τουρκία, των ώρα που στη χώρα μας… δεν θα έρθει κανείς!

Συγκεκριμένα η Sabah αποκαλύπτει ότι η Turkish Airlines έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία να πετάξει 1,5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες στη χώρα κατά τη διάρκεια του έτους. Ως μέρος ενός σχεδίου 300 εκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν και θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ, η Turkish θα διαθέσει 1,5 εκατομμύρια θέσεις σε Τούρκους τουριστικούς πράκτορες που προσφέρουν ταξιδιωτικά πακέτα σε Ρώσους.

Η Turkish Airlines θα διαθέσει τις θέσεις σε Τούρκους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία (κυρίως Anex Tour, Pegas Touristik και Coral Travel). Κοινώς, το σύνολο των Ρώσων τουριστών θα καταλήξουν στην Τουρκία, όπου και θα αφήσουν τα λεφτά τους.

Η συμφωνία είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που διατυπώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών στη χώρα.

Σύμφωνα με την Sabah, η Turkish Airlines συνομιλεί με κορυφαίους Ρώσους tour operators εδώ και καιρό. Η τελική συμφωνία υπογράφηκε υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και ήδη υλοποιείται.

Η Turkish Airlines είναι μία από τις λίγες επιλεγμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες που εξακολουθούν να πετούν προς τη Ρωσία, αν και μείωσε σημαντικά το πρόγραμμά της τον τελευταίο μήνα. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία έχει απαγορεύσει στους Ρώσους πολίτες να πετούν σε όλα τα δρομολόγια εκτός από τη Ρωσία και την Τουρκία.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε σε εμπάργκο σε εταιρείες που συνδέονται με τη Ρωσία, έχει καταστήσει δύσκολο για τους τουριστικούς πράκτορες στη Ρωσία να συνεχίσουν να φέρνουν τουρίστες στην Τουρκία.

Οι Ρώσοι τουρίστες είναι η κορυφαία εθνικότητα που επισκέπτεται την Τουρκία από το 2014. Μέχρι τότε, 1,5 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέπτες επέλεγαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Το 2021, σχεδόν 4,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Τουρκία παρά την πανδημία. Οι τουρκικές αρχές είχαν προβλέψει ότι περίπου επτά εκατομμύρια Ρώσοι θα επισκέπτονταν την Τουρκία το 2022 πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Τουρκίας, η Pegasus Airlines, θα συμμετάσχει επίσης στο πρόγραμμα διαθέτοντας έως και 500.000 θέσεις.

Οι τουριστικοί πράκτορες στη Ρωσία θα λάβουν επίσης δάνειο 300 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Πιστώσεων (KGF) της Τουρκίας. Αυτή η πιστωτική υποστήριξη θα προσφερθεί σε tour operators που έχουν επηρεαστεί από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Ίδρυση νέου αερομεταφορέα τσάρτερ στην Τουρκία

Μια ολοκαίνουργια εταιρεία charter carrier αφιερωμένη στον ρωσικό τουρισμό θα ιδρυθεί επίσης ως μέρος του τουριστικού προγράμματος της Τουρκίας. Η νέα αεροπορική εταιρεία τσάρτερ θα έχει έδρα στην Αττάλεια.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών της Τουρκίας έχουν ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία της νέας αεροπορικής εταιρείας, η οποία θα λειτουργεί αποκλειστικά μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Η αεροπορική εταιρεία προβλέπεται να προσφέρει περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις. Μαζί με τις Turkish Airlines και Pegasus Airlines, οι Ρώσοι τουρίστες θα έχουν πλέον εγγυημένα τουλάχιστον τρία εκατομμύρια θέσεις στην Τουρκία φέτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.