Επιδότηση καυσίμων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου το πότε θα ανοίξει η  πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, “η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα σε αυτήν την εβδομάδα έτσι ώστε οι πολίτες να εγγράφονται και να κάνουν χρήση και αυτής της ενίσχυσης σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων”.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα καλύπτει το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και θα χορηγηθεί σε όλα τα φυσικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Επίσης επισημαίνεται ότι το επίδομα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

H επιδότηση μπορεί να δοθεί στον δικαιούχο είτε  με  ψηφιακή χρεωστική κάρτα είτε να πιστωθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα θα έχουν μπόνους 5 ευρώ. H ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/7/2022

Τα ποσά του επιδόματος που θα πιστωθούν είτε στον τραπεζικό λογαριασμό είτε στη ψηφιακή κάρτα θα είναι τα είναι τα εξής:

  • Για τις μοτοσικλέτες στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι από 30 ευρώ έως 35 ευρώ
  • Για τις μοτοσικλέτες στα νησιά από 35 ευρώ έως 40 ευρώ
  • Για τα αυτοκίνητα στην ηπειρωτική Ελλάδα  από 40 ευρώ έως 45 ευρώ
  • Για τα αυτοκίνητα στα νησιά από 50 ευρώ έως 55 ευρώ

Αίτηση μέσω Taxisnet

Όσοι επιθυμούν να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα και είναι βέβαια δικαιούχοι, θα πρέπει να αυθεντικοποιηθούν αρχικά με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet, στη συνέχεια να εισέλθουν στην εφαρμογή και έπειτα να αιτηθούν την έκδοση του επιδόματος. Το ποσό της επιδότησης θα κατατίθεται στους δικαιούχους είτε σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου.

Όσοι διαθέτουν smartphone θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 5 ευρώ. .

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.

Αυτά τα στοιχεία πρέπει να υποβληθούν

Διεύθυνση e-mail
Αριθμός κινητού τηλεφώνου
Αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.