«Το σοκ του πληθωρισμού επιδεινώνεται, το σοκ των επιτοκίων μόλις αρχίζει, το σοκ της ύφεσης έρχεται!»

Προειδοποιήσεις από αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό

Η μακροοικονομική εικόνα επιδεινώνεται ραγδαία και θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση καθώς η Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) αυστηροποιεί τη νομισματική της πολιτική για να «δαμάσει» τον αυξανόμενο πληθωρισμό, προειδοποίησε σήμερα η Bank of America (BofA).

«Το σοκ του πληθωρισμού επιδεινώνεται, το σοκ των επιτοκίων μόλις αρχίζει, το σοκ της ύφεσης έρχεται», έγραψε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BofA, Μάικλ Χάρτνετ, σε εβδομαδιαίο σημείωμα προς τους πελάτες, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, τα μετρητά, η αστάθεια, τα εμπορεύματα και τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα ομόλογα και τις μετοχές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, δήλωσε στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους ότι ο συνδυασμός του πληθωρισμού, της σύγκρουσης στην Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί να «αυξήσει δραματικά τους κινδύνους» για τις ΗΠΑ. Έχει προειδοποιήσει επίσης για «απρόβλεπτες συνέπειες» στην οικονομία της χώρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.