Στοπ σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα «για να σωθεί ο πλανήτης» ζητά ο ΟΗΕ! – Προχωρά η Μεγάλη Επανεκκίνηση

Μια «βόμβα» έριξε η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος του ΟΗΕ (IPCC), καθώς ζήτησε να μπει στοπ στα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα! 

Συγκεκριμένα στην έκθεση που παρουσίασε η IPCC τονίζει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο για να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα θα πρέπει να σταματήσουμε την χρήση ορυκτών καυσίμων ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει δραστική περικοπή στη χρήση αυτοκινήτων και αεροσκαφών για τις μετακινήσεις μας.

Θα πρέπει επίσης σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης να γίνει πολύ σύντομα η μετάβαση στην αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να αλλάξει η καταναλωτική κουλτούρα της ανθρωπότητας αλλά και να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φύτευση νεών δέντρων αναφέρει η έκθεση.

Ξεκινά τώρα μια διαδικασία που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες στις οποίες οι εκπρόσωποι 195 κρατών θα πρέπει να μελετήσουν την έκθεση και να τοποθετηθούν πάνω στα διάφορα σημεία της. Στόχος είναι να υπάρξει ένα τελικό κείμενο στο οποίο θα έχουν συμφωνήσει και συνυπογράψει όλες οι χώρες για τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να πιαστεί ο στόχος της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από την μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά την προβιομηχανική περίοδο.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.