ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περιέκοψαν 44 δις από τους συνταξιούχους από το 2010 μέχρι το 2014

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περιέκοψαν 44 δις από τους συνταξιούχους και έχουν το θράσος να μιλούν
Ως και το 50% του εισοδήµατός τους, έχουν απολέσει οι Έλληνες συνταξιούχοι, εξαιτίας των καταστροφικών οριζόντιων περικοπών, που περιελάµβαναν τα δύο πρώτα βάρβαρα µνηµόνια. Αυτό το συγκλονιστικό νούµερο αποκαλύπτουν τα επίσηµα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Σχεδόν 44 δισεκατοµµύρια ευρώ «άρπαξαν» από τις τσέπες των συνταξιούχων οι προηγούµενες συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας ∆ηµοκρατίας, µε τους αντι-συνταξιοδοτικούς νόµους, που ψήφισαν από το 2010 µέχρι το 2014.
∆ηλαδή, το 25% περίπου, του ελληνικού ΑΕΠ!!!

Από την άλλη, η τελευταία συµφωνία Τσίπρα του 2015, περιελάµβανε την υποχρέωση για περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ (δηλαδή, περίπου 1,8 δισ. ευρώ). Αυτά είναι τα δεδοµένα, που -µετά τη δηµοσίευση του συγκεκριµένου εγγράφου από την εφηµερίδα µας- πλέον δεν µπορεί να τα αµφισβητήσει κανείς!
Και τώρα, σας ρωτάµε:
Σας φαίνεται λογικό, αυτοί που αφαίρεσαν –αδιαµαρτύρητα- µε την ψήφο τους 44 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, να ουρλιάζουν και να καταγγέλλουν τώρα τους άλλους (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που αναγκάστηκαν στο τέλος µιας σκληρής διαπραγµάτευσης να δεχθούν το 1,8;
Σας το γεγονός, ότι κανάλια και τηλε-«συνάδελφοι» µπερδεύονται µεταξύ του 25 και του 1 ή µεταξύ του 44 και του 1,8…., για το ποιο νούµερο είναι το µεγαλύτερο; φαίνεται λογικό, αυτοί (Ν∆ – ΠΑΣΟΚ) που έκοψαν από τις συντάξεις -σωρευτικά µέχρι σήµερα- το 25% του ελληνικού ΑΕΠ να διαµαρτύρονται για τους άλλους (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που µε τη διαπραγµάτευσή τους κράτησαν τον πήχη των απαιτήσεων των δανειστών στο…1%;
Όµως, κυρίως, σας φαίνεται λογικό
Και όµως!!!
Όλα αυτά –τα απίστευτα αλλά ελληνικά µιντιακά- συµβαίνουν στη χώρα µας εν έτει 2017!! Και έρχονται οι υπαίτιοι της µεγαλύτερης σφαγής εισοδήµατος, που έχει συµβεί ποτέ σε χώρα του δυτικού κόσµου, να προβληθούν και πάλι –µέσω των χυδαίων ελληνικών συστηµικών µίντια-, ως «σωτήρες»!!!
Και µιλάµε για τους ίδιους, που υπέγραψαν 13 οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, µεγαλώνοντας το χάος, αλλά και τα ελλείµµατα των ταµείων. Αυτοί τολμούν και µιλάνε! 
Η λέξη «ντροπή» είναι πολύ λίγη. Μα, πάρα πολύ λίγη…
257 840
Ένα κανονικό κακούργηµα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας
Σύµφωνα µε στοιχεία της Γενικής ∆ιεύθυνσης Οικονοµικού του Υπουργείου Εργασίας, που έρχονται σήµερα στο φως, οι νόµοι της γαλαζοπράσινης περιόδου 2010-2014 περιέκοψαν σωρευτικά µέχρι σήµερα τουλάχιστον 43,8 δισ. ευρώ από το εισόδηµα των συνταξιούχων, µέσα από τις διαδοχικές περικοπές (13 στον αριθµό) που προέβλεπαν τα δύο πρώτα κύρια µνηµόνια.
Το µεγαλύτερο κοινωνικό πλήγµα εντοπίζεται στο διάστηµα 2010-2012, καθώς µε την εφαρµογή των νόµων 4092/2012 και 3845/2010, οι συνταξιούχοι έχασαν το µεγαλύτερο µέρος του εισοδήµατός τους.
31 δισ. ευρώ χάθηκαν από τις περικοπές των δώρων εορτών και των επιδοµάτων αδείας, τις πρώτες κλιµακωτές περικοπές του νόµου 4093/2012, αλλά και την αναστολή χορήγησης αυτόµατων αυξήσεων στις συντάξεις.
Όµως ο κατήφορος στα εισοδήµατα των συνταξιούχων δεν είχε τελειωµό. Νέα ∆ηµοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έφεραν χέρι-χέρι και άλλα σκληρά µέτρα, συρρικνώνοντας ακόµα περισσότερο το εισόδηµα των συνταξιούχων.
Ένα τέτοιο µέτρο ήταν η επιβολή Εισφοράς Αλληλεγγύης (η οποία κόστισε 3,3 δισεκατοµµύρια στους συνταξιούχους), ενώ υπάρχει και µια σειρά άλλων περικοπών µέσα από τους ν. 4024/2011 και 4051/2012, που οδήγησε σε απώλειες επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ.
Τί γλίτωσαν οι συνταξιούχοι 
το 2016 και το 2017
Η περιγραφή της καταστροφής, µάλιστα, µπορεί να γίνει ακόµη πιο γλαφυρή (αν και δεν χρειάζεται), αν συνυπολογίσει κανείς στα παραπάνω και το τί γλίτωσαν οι συνταξιούχοι από την πτώση της κυβέρνησης Σαµαρά τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί θυµίζουµε, ότι οι πλέον δυσβάστακτες οριζόντιες περικοπές είχαν προγραµµατιστεί για τον Ιανουάριο του 2015 και πως ο µόνος λόγος που δεν εφαρµόστηκαν ήταν επειδή κέρδισε ο Τσίπρας!!! Συγκεκριµένα…
Υπενθυµίζεται ότι οι συνταξιούχοι γλίτωσαν, κυριολεκτικά τη τελευταία στιγµή, την οριστική κατάργηση των επικουρικών τους συντάξεων. Η εφαρµογή της ρήτρας µηδενικού ελλείµµατος στις επικουρικές συντάξεις, όπως είχε σχεδιαστεί το 2014, απαιτούσε την οριζόντια και άδικη µείωση σε όλες τις επικουρικές, δηλαδή σε 1.209.602 συντάξεις, από 1 Ιανουαρίου 2015 σε ποσοστό της τάξης του 20%, επί πλέον των υφιστάµενων περικοπών που είχαν εφαρµοστεί, ενώ περαιτέρω µείωση της τάξης του 13% θα απαιτείτο για το έτος 2017.
Με το νόµο Κατρούγκαλου, ωστόσο, ακυρώθηκε η ρήτρα µηδενικού ελλείµµατος –δηλαδή ακυρώθηκε η εφαρµογή οριζόντιων µειώσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους- και αντικαταστάθηκε από την αναπροσαρµογή των επικουρικών συντάξεων, βάσει ενός ενιαίου κανόνα υπολογισµού της σύνταξης για όλους.
Αν εφαρµοζόταν η ρήτρα µηδενικού ελλείµµατος, η απώλεια του εισοδήµατος των συνταξιούχων (για τη διετία 2016 -2017) εκτιµάται ότι θα ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ!!!
Περικοπές χωρίς αντίκρισµα και έχουν το θράσος να µιλάνε!!!
Και ενώ όλα τα γαλαζοπράσινα στελέχη µάς έλεγαν για χρόνια ότι οι περικοπές θα έχουν όφελος για το ασφαλιστικό σύστηµα (και για αυτό τις ψήφιζαν µε χαρά), τελικά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι το αποτέλεσµα ήταν µια τρύπα στο νερό! Και αυτό διότι τα µέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας ∆ηµοκρατίας, αφενός εξαθλίωσαν τους ήδη ταλαιπωρηµένους συνταξιούχους και αφετέρου δεν βελτίωσαν καθόλου την εικόνα των εσόδων των ασφαλιστικών ταµείων.
Έτσι, µετά από 44 δισ. µέτρα, το ασφαλιστικό σύστηµα συνεχίζει να καρκινοβατεί, ενώ οι συντάξεις τροφοδοτούνται ακόµα µε δανεικά. Την ίδια στιγµή, τα µεγάλα ελλείµµατα συνεχίζουν να ταλανίζουν σχεδόν όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
Δείτε παρακάτω τον πίνακα της ντροπής, με τα στοιχεία του εγκλήματος που διέπραξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…

Παρά τις µεγάλες απώλειες των συνταξιούχων, η εξέλιξη του ελλείµµατος των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, σε απόλυτα µεγέθη, είναι αυξητική και η κάλυψη των ετήσιων ελλειµµάτων των φορέων κύριας ασφάλισης, εξακολουθεί να αντιµετωπίζεται µε τη µεταφορά πόρων, δυστυχώς, από τον κρατικό προϋπολογισµό… 
Από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτει ότι ο ΟΓΑ έχει απορροφήσει σχεδόν το 44% της χρηµατοδότησης, λόγω του ότι το µεγαλύτερο µέρος των παροχών του, έχει προνοιακό χαρακτήρα. Ακολουθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ µε 27% και ο ΟΑΕΕ µε 10%.
Τα χρόνια της ύφεσης, δηλαδή το διάστηµα 2010-2015, τα αδηφάγα ασφαλιστικά ταµεία άντλησαν από τον κρατικό προϋπολογισµό περίπου 62 δισ. ευρώ. Στο µεγαλύτερο ταµείο της χώρας έχουν µεταφερθεί 19,5 δισ. Ευρώ, στον ΟΓΑ 26,943 δισ. ευρώ, στον ΟΑΕΕ 8,9 δισ. ευρώ και στο ΝΑΤ 6,1 δισ. ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.