“Το ΔΝΤ συζητά νέο δάνειο 3-6 δισ.δολαρίων στην Ελλάδα. Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος”- Τι αποκάλυψε ο Τόμσεν

«Το ελληνικό χρέος είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο. Συζητούμε για νέο δάνειο 3-6 δισ.δολαρίων προς την Ελλάδα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα στο ΔΝΤ, μιλώντας σε συζήτηση του «Atlantic Council». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε ότι καμία μεταρρύθμιση και προσπάθεια από την Ελλάδα δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση από την Ευρωπαϊκή πλευρά.
Αντίστοιχα, τόνισε, καμία ελάφρυνση δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς πιο ισχυρές δομικές μεταρρυθμίσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και το αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη της Ελλάδας, τόνισε ότι «κάποιος θα μπορούσε να βάλει χαμηλότερους στόχους. Η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».
Με τις θέσεις Τόμσεν για Ελλάδα δήλωσε ότι συμφωνεί και ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ που συμμετείχε στη συζήτηση. «Είναι απολύτως απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους. Είδαμε την ανάπτυξη που παραμένει μηδενική», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.