Αναδρομικά για όλο το Δημόσιο – Το ΣτΕ θα αποφασίσει αρχές Φεβρουαρίου

Έως 3.000 ευρώ για την τριετία 2016-2018 είναι το ποσό των αναδρομικών από τα κομμένα δώρα που διεκδικούν όχι μόνο οι εν ενεργεία υπάλληλοι της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πλήρης κατάργηση των επιδομάτων των εορτών και του επιδόματος αδείας (500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων+250 δώρο Πάσχα +250 επίδομα αδείας) που έγινε με τον νόμο 4093/12 κρίθηκε αντισυνταγματική.

Οι πρώτες περικοπές που έγιναν με τον Ν. 3833/10 και τον Ν.3845/10 είχαν κριθεί με παλαιότερη απόφαση του 2015, του ΣτΕ, συνταγματικές. Το αν η απόφαση θα ισχύσει αναδρομικά, θα κριθεί από τη δίκη που θα γίνει στην ολομέλεια του ΣτΕ την 1η Φεβρουαρίου 2019. Πάντως, η απόφαση επηρεάζει τόσο τους υπηρετούντες με έννομη σχέση δημοσίου δικαίου στο Δημόσιο,σε ΟΤΑ και ΝΠΠΔ, τους υπηρετούντες ΙΔΑΧ, όσο και και τους υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται καμία άλλη ενέργεια, πέραν της αίτησης μη παραγραφής, η οποία πρέπει να κατατεθεί μέχρι και σήμερα 31/12/2018 (από όσους δεν κατατέθηκε). Σημειώνεται εξάλλου ότι η απόφαση του ΣτΕ για τους δημόσιους υπαλλήλους θα αποτελέσει πρόκριμα και για τις ανάλογες διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.