Κραυγή απελπισίας του προέδρου της ανύπαρκτης Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ανεξέλεγκτο το πανηγύρι αισχροκέρδειας!

Την μεγαλειότητα και μεγαλοσύνη του, αποφάσισε να διακηρύττει μόνος του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από την προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μάλλον νιώθει πως στη χώρα μας δεν αναγνωρίζεται το μέγεθος… της επιστημοσύνης του.

Προσφάτως, έκανε λοιπόν μία ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «66ος ακαδημαϊκός νομικός στον κόσμο σε downloads στη βάση του SSRN την 1η Ιανουαρίου 2022 (και ο μόνος Έλληνας στους πρώτους 100 στη λίστα)…». Ο ακαδημαϊκός, στον οποίο αναφερόταν ο κ. Λιανός, ήταν πράγματι ο εαυτός του, που βρέθηκε στη λίστα με τους καθηγητές που τα κείμενα τους διαβάζονται, στο SSRN, το οποίο είναι ένα αποθετήριο ακαδημαϊκών βιβλίων και δημοσιεύσεων. Αυτό το «Ναι, εγώ!», του κ. Λιανού ίσως να είναι μία κραυγή απελπισίας, για την κριτική που έχει δεχθεί για τη θητεία του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στη διάρκεια της οποίας, βέβαια, έχει λάμψει δια της απουσίας του.

Ίσως, πάλι, να προσπαθεί απλά να διαφύγει μέσω της ακαδημαϊκής του μεγαλοσύνης από τις ευθύνες που φέρει και ο ίδιος, εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για το σκάνδαλο με την τιμή των διαγνωστικών τεστ στη χώρα μας. Ίσως, να νιώθει πως πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια, αλλά η είδηση είναι στην πραγματικότητα ενδιαφέρουσα, μόνο για τον ίδιο. Γιατί φαίνεται, πως ο κ. Λιανός, ξεχνάει, πως δεν πληρώνεται πλέον ως ακαδημαϊκός από κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο αλλά από τα δημόσια ταμεία της Ελλάδας, για τη θέση του πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τη δουλειά για την οποία τον πληρώνει ο Έλληνας, φορολογούμενος πολίτης, την κάνει; Σίγουρα όχι, αν αναλογιστούμε πως η Ελλάδα, δεν είναι απλά η μοναδική χώρα όπου τα τεστ δεν γίνονται δωρεάν. Είναι η μοναδική χώρα, στην οποία και είναι ακριβά και οι τιμές είναι εναρμονισμένες. Επομένως, ήταν μάλλον αυταπόδεικτο, πως υπήρχε καρτελικού τύπου σύμπραξη και ο κ. Λιανός, θα μπορούσε να παρέμβει. Αν’ αυτού, έκανε μόνο έρευνες για τις τιμές, τις οποίες βρήκε καταπληκτικές, και δεν πιθανολόγησε καν κάποια σύμπραξη. Το ότι όλοι χρέωναν το ίδιο, δεν του χτύπησε κάποιο καμπανάκι. Όταν, όμως, ένα υπουργείο αναγκάζεται να βάλει ταβάνι στην τιμή ενός προϊόντος, με αγορανομικού τύπου διάταξη, τότε η μόνη Αρχή που δεν έχει κάνει τη δουλειά της, είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Γι’ αυτό δεν πέφτουν οι τιμές. Γιατί δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός.

Ας αρχίσει, λοιπόν, ο κ. Λιανός να αναρωτιέται σε ποια σειρά, στη λίστα με τους προέδρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που σφύριζαν πιο αδιάφορα, θα τον τοποθετήσουμε. Γιατί, μάλλον, θα είναι υψηλότερη από αυτή του SSRN.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.