JPMorgan: Ο πληθωρισμός στην Τουρκία μπορεί να εκτιναχθεί στο 55%

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία μπορεί να εκτιναχθεί στο 55% το Μάιο, προβλέπει η JPMorgan και να παραμείνει γύρω ή πάνω από το 50% έως το Νοέμβριο 2022, ανέφερε σε έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, επειδή οι τουρκικές αρχές δεν δείχνουν καμία πρόθεση να εφαρμόσουν αυστηρότερες πολιτικές.

Ο ετήσιος πληθωρισμός το 2021 διαμορφώθηκε στο 36%.

Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους απηύθυνε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα, είναι καθήκον σας να ζητήσετε λογαριασμό. Να μαζευτούν όλοι οι συνταξιούχοι, να δράσουν από κοινού, να πουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Τώρα θα ήθελα να φωνάξω στο άτομο που ζει στο παλάτι και την παρέα του. Πώς θα ζήσει μια χήρα με 627 λίρες (40 ευρώ!) το μήνα;».

Στο μεταξύ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης την αύξηση κατά 127% του ρεύματος από την τουρκική ΔΕΗ.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα κατέθεσε μήνυση στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της απόφασης της τουρκικής ΔΕΗ, για «το μεγαλύτερο χαράτσι στην ιστορία της Δημοκρατίας», όπως το χαρακτηρίζει.

Παράλληλα, διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Ενέργειας πραγματοποίησαν σήμερα πολίτες για την αύξηση στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.