Φυσικό αέριο: Πιστώνεται από Δευτέρα η έκπτωση 16% στους λογαριασμούς

Από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου θα πιστώσει η ΔΕΠΑ Εμπορίας την έκπτωση 16% στους λογαριασμούς πολιτών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, με την ενεργοποίηση του μηχανισμού για την απορρόφηση μέρους των ανατιμήσεων στο κόστος φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξασφαλίζει ότι όλα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, θα έχουν έκπτωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας κάθε μήνα.

Ειδικότερα, η έκπτωση ανέρχεται σε 11 ευρώ /MWh για τον Οκτώβριο και σε 15 ευρώ /MWh για τον Νοέμβριο. Ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση αναμένεται για τις καταναλώσεις Δεκεμβρίου, η οποία θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.
Στη συνέχεια, οι εταιρείες παροχής φυσικού αερίου θα εφαρμόσουν άμεσα την έκπτωση η οποία θα πρέπει να πιστωθεί αναδρομικά για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στους λογαριασμούς Δεκεμβρίου των οικιακών καταναλωτών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.