Παγκόσμια Τράπεζα: Δύσκολο να εμβολιάσουμε το 70% του πλανήτη μέχρι Ιούνιο του 2022

Μετά τον Μπιλ Γκέιτς που πρόσφατα είχε ομολογήσει πως υποτιμήθηκε η απροθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν τώρα ακόμα μια ομολογία αποτυχία αυτή την φορά από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού για τον κορωνοϊό μέχρι τα μέσα του 2022ενδέχεται να μην επιτευχθεί, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι προφανές ότι ο στόχος θα επιτευχθεί», επισήμανε η Μάμτα Μούρτι, αντιπρόεδρος για θέματα ανθρώπινης ανάπτυξης στην Παγκόσμια Τράπεζα, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. «Ασφαλώς, η αγορά και η ανάπτυξη εμβολίων μπορεί να επιταχυνθούν μέχρι τα μέσα του επόμενους έτους», πρόσθεσε.

 

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί κάτι λιγότερο από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη (44,95%), με βάση στοιχεία των διεθνών οργανισμών. Όμως οι ανισότητες είναι τεράστιες, αφού το ποσοστό των εμβολιασμένων στις πλούσιες χώρες φτάνει το 67,45% και στις φτωχές, ιδίως στην Αφρική, το 4,36%. Το όριο του 70% θεωρείται καθοριστικής σημασίας για να ελεγχθεί η πανδημία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε πρόσφατα ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί στην Αφρική μόλις το 2024, εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός εμβολιασμού

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.