Εξωφρενικό κύμα ακρίβειας, αλλά ο Σταϊκούρας μοιράζει μόνο υποσχέσεις!

Για την κυβέρνηση ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι όμως;

Τεράστιο το κύμα ανατιμήσεων και αυξήσεων που πλήττει ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τη «μάχη» στο μέτωπο της πανδημίας να παραμένει άνιση. Η κυβέρνηση παρουσιάζει μία εικόνα βιώσιμης ανάπτυξης, ωστόσο οι αριθμοί μπορεί να δείχνουν ανοδική πορεία για το εγγύς μέλλον, ωστόσο οι Έλληνες φορολογούμενοι μετά βίας τα βγάζουν πέρα.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε την πορεία της πανδημίας ως «μία προϊούσα ύφεση», λέγοντας ότι έρχεται σύντομα η ανάκαμψη. Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε σε νέες υποσχέσεις για την αντιμετώπιση των αυξήσεων.

Έρχεται πλέγμα παρεμβάσεων για βοήθεια;

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι, «το κύμα της ακρίβειας είναι οξύτερο και διαρκεί περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί». Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται «ένα πλέγμα παρεμβάσεων για συνολική και συνοπτική βοήθεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Και όλα αυτά, την ώρα που πριν μερικές ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν πρόκειται να λάβει κανένα άλλο μέτρο στήριξης!

Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο πληθωρισμός «τον Δεκέμβριο θα είναι ακόμη υψηλότερος από τον Νοέμβριο. Πολύ πιθανόν να είναι μπροστά το “5” (σ.σ. στο ποσοστό)», όμως υποστήριξε ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και οι υπέρογκες αυξήσεις που παρατηρούνται στα βασικά αγαθά και την ενέργεια θα αποκλιμακωθούν έως το 2ο τρίμηνο του 2022.

Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί έως σήμερα δεν αρκούν για να απορροφήσουν τις αυξήσεις, τονίζοντας ότι «δεν καλύπτεται όλο το πρόβλημα και προσπαθούμε με επισπεύδοντα το υπουργείο Ενέργειας για επόμενες κινήσεις και τον Δεκέμβριο και το 2022».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.