Ερντογάν: Δεν θα υποστηρίξω ποτέ αυξήσεις επιτοκίων – «Δεν θα συμβιβαστώ ποτέ»

Στη δήλωση ότι δεν θα υποστηρίξει ποτέ αυξήσεις επιτοκίων και «δεν θα συμβιβαστεί ποτέ πάνω σ’ αυτό» προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπεραμυνόμενος για μια ακόμη φορά της πρόσφατης μείωσης των επιτοκίων που προκάλεσαν πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, μετέδωσε σήμερα, Δευτέρα (29/11) το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο, με το οποίο επέστρεψε από το Τουρκμενιστάν, ότι η πρόσφατη αστάθεια των ισοτιμιών δεν βασίζεται στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη για την προώθηση των επενδύσεων, ιδιαίτερα μέσω κρατικών τραπεζών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το NTV μετέδωσε επίσης ότι το Ερντογάν δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει την ανορθόδοξη άποψή του ότι τα επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι περιμένει πως ο πληθωρισμός θα πέσει πριν από τις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2023.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έχει μειωθεί φέτος μέχρι και 45% έναντι του δολαρίου.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει μειώσει το επιτόκιό της κατά 400 μονάδες βάσης από τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός καλπάζει με ετήσιο ρυθμό 20%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.