Νέα μέτρα: Ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων για την κυβέρνηση

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτική Συντάκτρια

 

Τη χρυσή τομή ανάμεσα στα νέα μέτρα για την τιθάσευση της πανδημίας και στην «θωράκιση» της οικονομίας ώστε να αποφευχθούν νέα λουκέτα αναζητά η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση καθώς η επιβολή νέων περιορισμών – που μετά την επιδείνωση των «σκληρών δεικτών» της πανδημίας φαίνεται πως κερδίζει έδαφος – είναι δεδομένο πως θα έχει αντίκτυπο στην οικονομία. Έντονος είναι ο προβληματισμός στον κόσμο του επιχειρείν για την επόμενη ημέρα, ενώ σήμερα κατεβάζουν «ρολά» εστίαση και διασκέδαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και στο τραπέζι είναι ένα νέο πακέτο μέτρων, που θα μπαίνει σε ισχύ κλιμακωτά ανάλογα με την πίεση στο σύστημα υγείας. Στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού παρατηρείται μία επιπέδωση κοντά στις 7.000, ωστόσο συναγερμός έχει σημάνει τόσο για τη συνεχιζόμενη αύξηση των διασωληνωμένων όσο και για τον υψηλό αριθμό των απωλειών (μέσα σε δύο μόλις ημέρες 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω COVID).

 

Πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επίταξη ιδιωτών γιατρών σε περιοχές που παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις. Η προεργασία έχει ήδη γίνει και υπολογίζεται πως πρόκειται για έναν τριψήφιο αριθμό γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου , για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση (ή δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson).

Παράλληλα υπάρχει ένα ακόμα μικρό πακέτο μέτρων που είναι σχετικά εύκολο να εφαρμοστούν. Ένα από αυτά είναι η εφαρμογή του κλιμακωτού ωραρίου στο δημόσιο τομέα, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.