Καύσιμα: Στη δίνη της ακρίβειας η βενζίνη, μια «ανάσα» από το 1,8 ευρώ το λίτρο – Πάνω από 2 ευρώ στα νησιά

Ζωή Ψαρρά

Για μικρή καθημερινή αύξηση κάνουν λόγο πρατηριούχοι – Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από το παρατηρητήριο τιμών με ημερομηνία 1 Νοεμβρίου, η μέση τιμή της αμόλυβδης για το σύνολο της χώρας ήταν 1,773 ευρώ το λίτρο

«Καλπάζουν» οι τιμές στα καύσιμα, με τη βενζίνη να βρίσκεται μία «ανάσα» από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης να έχει υπερβεί το 1,5 ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα, σε νησιά των Κυκλάδων η αμόλυβδη ξεπέρασε τα 2 ευρώ.

Την ίδια ώρα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στο 1,168 ευρώ το λίτρο, ενώ πέρυσι η τιμή του έκλεισε στα 90 λεπτά το λίτρο. Και φυσικά, για  απομακρυσμένες περιοχές η επιβάρυνση είναι πιο μεγάλη.

Η μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο δίμηνο παρατηρείται στο πετρέλαιο κίνησης, που υπερβαίνει το 10%, επηρεάζοντας μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από το παρατηρητήριο τιμών με ημερομηνία 1 Νοεμβρίου, η μέση τιμή της αμόλυβδης για το σύνολο της χώρας ήταν 1,773 ευρώ το λίτρο.

kausima-venzini
Τις τελευταίες ημέρες και λόγω της αυξημένης ζήτησης, που προκάλεσε η μεγάλη έξοδος για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι τιμές έχουν πάρει για τα καλά… την ανηφόρα, ενώ πλησιάζει και η περίοδος των εορτών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.