Η ΙΝΔΙΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ φως» για νομιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων

Η ινδική κυβέρνηση αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να νομιμοποιήσει τα κρυπτονομίσματα, αλλά υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, όπως αναφέρουν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με άρθρο της New Indian Express, η ειδική επιτροπή που έχει σχηματιστεί από την κυβέρνηση προκειμένου να διερευνήσει τα ψηφιακά νομίσματα, δηλώνει αντίθετη στην πλήρη απαγόρευσή τους.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή που αποτελεί μέλος της επιτροπής και επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε στην εφημερίδα: «Ήδη είχαμε δύο συναντήσεις. Υπάρχει η κοινή συναίνεση πως τα κρυπτονομίσματα δε μπορούν να απορριφθούν ως εντελώς παράνομα. Πρέπει να νομιμοποιηθούν μέσα από ισχυρή νομισματική πολιτική. Έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις.»

Σημειώνεται ότι η ειδική επιτροπή σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2017 και σε αυτήν συμμετέχουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι των τμημάτων Οικονομίας και Φορολογίας, καθώς και κεντρικοί τραπεζίτες και άλλοι οίκοι.

Η επόμενη αναφορά αναμένεται το Φεβρουάριο του 2019. Το άρθρο φανερώνει σχετική χαλάρωση της ινδικής κυβέρνησης, η οποία τον Οκτώβριο, μόλις δύο μήνες πριν, διαμήνυε πως θα αναπτυξει νομοθετικό πλαίσιο για να απαγορεύσει την προσωπική χρήση κρυπτονομισμάτων στην Ινδία.

Περισσότερες πληροφορίες στο Newmoney.gr

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.