Βυθίζεται στη φτώχεια η Ελλάδα! Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία της Eurostat

Μετά από αυτά τα στοιχεία η κυβέρνηση θα συνεχίζει να πανηγυρίζει για την ανάπτυξη;

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία της Eurostat για το 2020 και τα αποτελέσματα για την Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά, αφού δείχνουν ότι η χώρα μας βυθίζεται στη φτώχεια!

Σύμφωνα λοιπόν με τη Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην ΕΕ με ποσοστό 27,5% σε ποσοστό πληθυσμού που διατρέχει κίνδυνο φτώχειας. Την ίδια ώρα ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 21,9%.

Για να καταλάβετε την κατάσταση βρισκόμαστε ακριβώς πίσω από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ μας ακολουθεί κατά πόδας η Ισπανία με 27%.

Κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 31,5% του ανήλικου πληθυσμού της χώρας (δηλαδή κάτω των 18 ετών), ενώ οι άνω των 65 ετών βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας σε ποσοστό 19,3%!

Το 29,7% των νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού και το 25,7% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά! Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει στη χώρα μας το 28,8% των γυναικών και το 26,1% των ανδρών.

Οι άνεργοι στην Ελλάδα βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας σε ποσοστό 67,5% και οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 16,1%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.