Συνέντευξη για δουλειά: Αυτό είναι το “απαγορευμένο” χρώμα για να φορά ο υποψήφιος

Το χρώμα που δεν πρέπει να φορούν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι όταν πηγαίνουν σε μια συνέντευξη για δουλειά είναι το πορτοκαλί, όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί στον τομέα των προσλήψεων του ανθρώπινου δυναμικού.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που διενήργησε το job portal ” Career Builder” σε ένα δείγμα 2.099 επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού διαφόρων κλάδων και μεγεθών εταιρειών, τα στοιχεία του οποίου παραθέτει η ιστοσελίδα, Βusinessinsider.com.
Σύμφωνα με το Businessinsider.com, οι ειδικοί στον τομέα των προσλήψεων του ανθρώπινου δυναμικού επισημαίνουν σχετικά με το θέμα των επαγγελματικών συνεντεύξεων ότι, οι εργοδότες πριν προσλάβουν έναν υποψήφιο εργαζόμενο θα δώσουν έμφαση μεν στις δεξιότητες του, στα προσόντα του, στην εργασιακή εμπειρία του αλλά υποσυνείδητα δε, θα εστιάσουν και σε διάφορα μικροπράγματα, όπως στην ενδυμασία του.
Αυτός είναι και ο λόγος όπως εξηγούν οι expert, που η ενδυμασία ενός υποψηφίου εργαζομένου είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με την συνέντευξη που θα δώσει στον υποψήφιο εργοδότη του. Τα ρούχα που φορά ο υποψήφιος εργαζόμενος δίνουν πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα του.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι ειδικοί συμβουλεύουν τους υποψήφιους εργαζόμενους να μην φορούν στις επαγγελματικές συνεντεύξεις ακριβά παπούτσια που φορούν οι millennials διότι αυτό δείχνει και το status, την οικονομική κατάσταση τους. Επίσης σε μια συνέντευξη καλό θα ήταν να μην έχουν casual ντύσιμο αλλά ούτε και φανταχτερό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του υποψήφιου εργοδότη.
Ποια χρώματα προτείνουν οι expert να φοράμε σε συνεντεύξεις για δουλειά
Μάλιστα, από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι, οι ειδικοί παροτρύνουν τους υποψήφιους εργαζόμενους να φορούν κατά κόρον ουδέτερα χρώματα όπως το μπλε, το μαύρο και το γκρι όταν πηγαίνουν σε συνεντεύξεις για δουλειά .Ωστόσο ακατάλληλο χρώμα για συνεντεύξεις θεωρείται το πορτοκαλί διότι αυτό ενδεχομένως να συσχετίζεται με έλλειψη επαγγελματισμού παρόλο που αυτό συνδέεται με την δημιουργικότητα όπως και άλλα χρώματα, το πράσινο, το κίτρινο ή το μοβ.
Τι πρέπει να φοράτε σε μια συνέντευξη για δουλειά
Σύμφωνα με το CareerBuilder, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν ρούχα σε συνεντεύξεις που τους ταιριάζουν και που νιώθουν άνετα σε αυτά αποφεύγοντας ωστόσο οτιδήποτε είναι προκλητικό ή πολύ φαρδύ.
Επίσης μπορούν ενημερωθούν για τον κώδικα της ενδυμασίας της εταιρείας που ενδιαφέρονται να εργαστούν και μέσω των προφίλ που έχει στα social media η εταιρεία.

Πηγή Πληροφοριών: Βusinessinsider.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.