Ρημάζουν τους Έλληνες στις αυξήσεις αλλά υπόσχονται «ενισχύσεις»…

Τελικώς οι αυξήσεις των τιμών τού πετρέλαιου όπως και του υγραέριου διέρχονται τίς Ελληνικές αγορές χωρίς κανείς να ενημερώνει ποία η αιτία. Μέ δεδομένο το ότι η «ξαφνική» άνοδος τών τιμών είχε και προβλευθεί και προαναγγελθεί ουδείς ενημέρωσε ποίος ο λόγος.

Τι πταίει; Είναι ο ΟΠΕΚ; Είναι τα Διυλιστήρια; Είναι οι ναύλοι των Δεξαμενόπλοιων; Ή μήπως είναι η λίαν υψηλή φορολογία των κρατών οι κυβερνήσεις τών οποίων χειρίζονται τό καύσιμο ως πηγή Εθνικού εισοδήματος (δες Ελλάδα) για κάλυψη αναγκών που δεν γίνεται να δικαιολογηθούν αλλιώς;

67AA3C74 C4D8 4316 963F C7824D03EF1B
Η Ελλάδα φορολογεί την βενζίνη διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωπαΐκής ένωσης. Η Βουλγαρία έχει την χαμηλότερη φορολογία!

Προς τι η καθιέρωση επιδομάτων «ελάφρυνσης» αφού αυτές είναι όχι μόνο προσωρινές δέν είναι (που σίγουρα είναι) για να περάσουμε τον κάβο, αλλά και παραπλανητικές αφού δεν εξηγούν τα πιο πάνω και όχι μόνο, διότι δεν προκύπτει από πουθενά πως μπορεί να ελπίζετε και πότε επαναφορά των τιμών στα μέχρι προ τίνος επίπεδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.