Πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος -Το «φρένο» Μητσοτάκη στις αυξήσεις [παράδειγμα]

Εναν ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να μπει «φρένο» στις αυξήσεις του ρεύματος, λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων και ανατιμήσεων στην αγορά ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Ειδικά για το θέμα της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης». Προσέθεσε δε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ήδη σχεδιάσει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα υπάρχει σχεδόν πλήρης εξομάλυνση των διεθνών ανατιμήσεων, ενώ στους ιδιώτες παρόχους, μέσω της κρατικής επιδότησης του ταμείου ενεργειακής μετάβασης θα υπάρχει απορρόφηση τουλάχιστον του 80% τυχόν αυξήσεων.

Συγκεκριμένα, βάσει των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν ένας τυπικός πελάτης της ΔΕΗ πλήρωνε πριν 66,99 ευρώ, μετά τις ανατιμήσεις θα έφθανε να καταβάλλει 88,86 ευρώ για τον λογαριασμό ρεύματος. Μετά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, το ποσό θα «επιστρέψει» πολύ κοντά στον αρχικό λογαριασμό, φτάνοντας τα 68,68 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά για τρεις κατηγορίες καταναλωτών ρεύματος πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ:

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/484c8c07-add9-4683-9f98-b353e92dba3a.JPG.webp?itok=R6s33wSq

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.