Χρηματική στήριξη σε… δόσεις και με προϋποθέσεις!

Οι πυρόπληκτοι θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή υπομονή και επιμονή. Και αυτό γιατί, οι αποζημιώσεις όχι μόνο θα δοθούν σε τρεις φάσεις, αλλά θα… αργήσουν και αρκετά!

«Μέσα σε 10 ημέρες θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις»

Σε διάστημα δέκα ημερών θα δοθούν οι πρώτες αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους, σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, και οι πυρόπληκτοι θα είναι στο…. περίμενε!

Πόθεν έσχες;

Ξεκίνησαν οι εξαγγελίες μέτρων, και μπήκαν σε πρώτο πλάνο οι «χρυσές» υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για σημαντικά μέτρα στήριξης. Στο τέλος θα δημιουργηθούν τόσα κριτήρια επιλογής και τόσες προϋποθέσεις, που θα κριθούν ελάχιστοι δικαιούχοι…

Προς το παρόν και με βάση τις ανακοινώσεις -κρατάμε μικρό καλάθι-, σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, οι προκαταβολές που θα δοθούν αναμένεται να είναι ικανές για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα των πυρόπληκτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στεγαστική συνδρομή και μια σειρά απαλλαγών, φορολογικών.

Ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύτηκε ότι οι πληγέντες θα εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο το αργότερο. Άλλωστε, όπως είπε στη συνέχεια, πέραν της αρχικής αρωγής προς τους πυρόπληκτους τα χρήματα που δικαιούνται θα καταβληθούν σε 3 φάσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Ερωτηθείς για τα κατεστραμμένα επαγγελματικά κτήρια, είπε ότι θα αποζημιωθούν τόσο οι ενοικιαστές όσο και οι ιδιοκτήτες, αφού υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η απαλλαγή για τους υπόχρεους θα γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα υποβάλλουν τις αιτήσεις για αποζημίωση στην ειδική πλατφόρμα, ενώ θα υπάρξουν και αναστολές εργασίας για το προσωπικό των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με την σχετική αποζημίωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.