Από το πηδάλιο των υποβρυχίων στο τιμόνι της ΕΛΒΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από τα υποβρύχια και το Πολεμικό Ναυτικό βρέθηκε στο πηδάλιο της ΕΛΒΟ, η οποία πλέον έχει περάσει στην ισραηλινή κοινοπραξία SK Group & Plasan σε συνέχεια του σχετικού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού. Πρόκειται για τον κ. Δημήτριο Αγγελόπουλο, που αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Η εξέλιξη αυτή ολοκληρώνει το πρώτο στάδιο αναδιοργάνωσης και αναμόρφωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, το οποίο ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου 2021 με την οριστική μεταβίβαση της.

Πλέον το στοίχημα είναι η ΕΛΒΟ που επί δεκαετίες προμήθευε τις Ένοπλες Δυνάμεις με οχήματα να πάρει και πάλι μπροστά και να αρχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της 20χρονης και πλέον σταδιοδρομίας του στο Πολεμικό Ναυτικό, ο κ. Αγγελόπουλος υπηρέτησε στην Ελληνική Διοίκηση Υποβρυχίων σε θέσεις ευθύνης. Αφού παραιτήθηκε, ανέλαβε θέσεις διοίκησης στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. κι εν συνεχεία στον Γερμανικό Όμιλο Thyssenkrupp Marine Systems. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι κάτοχος Executive MBA και είναι πιστοποιημένος Project Manager από το International Project Management Association.

 

«Γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν η ΕΛΒΟ όταν αποκτήθηκε από την κοινοπραξία. Έκτοτε εργαστήκαμε για την ενίσχυση και αναβάθμισή της. Η ένταξη του νέου Γενικού Διευθυντή είναι ένα ακόμα βήμα προόδου για την ΕΛΒΟ για να γίνει ξανά μια κορυφαία διεθνής εταιρεία οχημάτων» δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΣ, κα. Orly Katsav.

«Στόχος του νέου Γενικού Διευθυντή θα αποτελέσει η δημιουργία μιας νέας εταιρικής ομάδας που θα οδηγήσει την ΕΛΒΟ σε νέους ορίζοντες επιτυχίας. Ο κ. Αγγελόπουλος είναι μια επιλογή που συνδυάζει την στρατιωτική εμπειρία με την εξοικείωση με τις συνθήκες του ιδιωτικού τομέα και την επιχειρηματική φιλοσοφία. Ευελπιστούμε ότι η προσθήκη του θα προσδώσει μια ανανεωμένη οπτική που θα φανεί χρήσιμη στο ήδη επιτυχές ιστορικό συνεργασίας μας με την ΕΛΒΟ. Σε συνδυασμό με τις επαυξημένες τεχνολογικές δυνατότητες και μοναδική εξειδίκευση που παρέχουμε, είμαι βέβαιος πως θα βοηθήσει στην εκ νέου επιτυχή πορεία της εταιρείας», δήλωσε ο κ. Dani Ziv, Διευθύνων Σύμβουλος της Plasan.

Ως επιστέγασμα της διαδικασίας μετάβασης της εταιρείας σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης, η ΕΛΒΟ απέκτησε νέο λογότυπο. Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας αναδεικνύει το Ελληνικό στοιχείο στον πυρήνα του, σε κοινό χρωματικό κώδικα Ελλάδας και Ισραήλ και σε σχήμα που επικοινωνεί το γεγονός ότι η μελλοντική πρόοδος βασίζεται στη συνεργασία και στην υψηλή τεχνολογία.​

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.