“Big Brother” σε κάθε νοικοκυριό: Ηλεκτρονικοί φάκελοι σε εφορία, νοσοκομεία, ακόμη και στα… διόδια

Και ο… big brother για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη είναι μόνο η αρχή: Αν και η πανδημία πήγε πίσω τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν έως το τέλος της χρονιάς, αρχές της επόμενης πάνω από κάθε νοικοκυριό θα έχει απλωθεί ένα τεράστιο… ηλεκτρονικό δίχτυ! Ιατρικό ιστορικό, αν εξοφλούνται υποχρεώσεις σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, το πόσες φορές περνά από τα διόδια, έως και τη… δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γνωρίζει σύντομα το κράτος.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Πολύ πιο σύντομα από ότι ενδεχομένως περιμένει κανείς, το ηλεκτρονικό «μάτι» του κράτους θα «βλέπει» και θα ξέρει τα πάντα: Ψηφιοποίηση κάθε πτυχής της δημόσιας διοίκησης φέρνει η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ηλεκτρονικοί φάκελοι για κάθε Έλληνα πολίτη στην Εφορία, στα νοσοκομεία, την Πολεοδομία, το Κτηματολόγιο, τα δικαστήρια, τον ΕΦΚΑ, ακόμη και στα… διόδια. Αλλά και ηλεκτρονικοί φάκελοι για τους αλλοδαπούς στα γραφεία μετανάστευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.