New York Times: H Ελλάδα έπαιξε τζόγο με τον τουρισμό

Οι New York Times σχολίασαν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό ήδη από τις 14 Μαΐου.

«Ήταν ένα τζογάρισμα που η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αποφύγει, καθώς η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 8,2% εντός του 2020», αναφέρουν οι Times.

Και συνεχίζουν αναφέροντας: «Παρά τους περιορισμούς [ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε τη χώρα μας όταν ακόμη η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους και η μουσική απαγορευόταν], το τζογάρισμα φαίνεται να αποδίδει. Ένα μήνα μετά το άνοιγμα του τουρισμού, τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μειώθηκαν σε αριθμούς ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των τουριστών συνεχίζει να αυξάνεται – ιδίως από τις ΗΠΑ, όπου αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από ποτέ».

Επιπλέον, η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει:

«Ίσως δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο που πραγματοποίησε τόσο γρήγορη μετάβαση από το πλήρες lockdown στο παγκόσμιο άνοιγμα».

Στο κείμενο των Times, υπάρχουν μαρτυρίες τουριστών που απολαμβάνουν τη χώρα και τον ήλιο της, όμως όπως παρατηρεί η αμερικανική εφημερίδα, «δεν είναι όλοι εξίσου ενθουσιασμένοι με το άνοιγμα, ιδιαιτέρως μετά την περσινή χρονιά, όταν η Ελλάδα άνοιξε για τους τουρίστες, μόνο και μόνο για να δει τα κρούσματα να εκτοξεύονται στο τέλος του καλοκαιριού, πλημμυρίζοντας τα νοσοκομεία και οδηγώντας σε αυστηρά lockdown».

Τέλος, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι οι ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης γιοτ στους μεγιστάνες αυτού του κόσμου, είδαν τις δουλειές τους να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και πέρσι, ενώ φέτος έχουν πραγματικά απογειωθεί.

Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων πέρσι έζησαν την απόλυτη καταστροφή και φέτος βλέπουν μεν τα πράγματα να βελτιώνονται, όχι όμως και να προσεγγίζουν καν τα επίπεδα του 2019.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.