Είστε εδώ Home > FAQ stuff > “Καμπανάκι” της ΓΣΕΒΕΕ σε Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Σκρέκα, Παπαθανάση: Βάλτε τέλος στις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις “Καμπανάκι” της ΓΣΕΒΕΕ σε Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Σκρέκα, Παπαθανάση: Βάλτε τέλος στις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Χ.Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κ. Σκρέκα και Αν/τη Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάση έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ απευθύνοντας έκκληση να μπει επιτέλους ένα τέλος στις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις των τιμών προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να βρουν τον βηματισμό τους και να μην περάσουν οι αυξήσεις στους καταναλωτές.

«Τους τελευταίους μήνες, ενώ η αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και να επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά τον αναγκαστικό κλείσιμο,οι τιμές βασικών προϊόντων ακολουθούν συνεχή άνοδο» αναφέρουν στην επιστολή προς τους Υπουργούς.

«Οι τιμές των τροφίμων και των καυσίμων αυξάνονται σχεδόν καθημερινά ανατρέποντας τιμολόγια και χρεώσεις που έμεναν σταθερά επί χρόνια. Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, χαρακτηριστικά, οι τιμές τους το τελευταίο εξάμηνο έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50%. Άνοδο καταγράφουν ήδη, και θα καταγράψουν περαιτέρω μετά τη σχετική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, που αποτελεί ήδη μεγάλο μέρος του κόστους λειτουργίας και παραγωγής.

Το κύμα απότομων και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων (που δε φαίνεται να κοπάζει) στις πρώτες ύλες όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, από την μεταποίηση και τις τεχνικές εργασίες μέχρι την εστίαση και τις υπηρεσίες, επηρεάζει δραματικά τα κοστολόγια των επιχειρήσεων» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «είναι θέμα χρόνου ένα μαζικό και δευτερογενές κύμα ανατιμήσεων, που θα περάσει τις αυξήσεις στην τελική κατανάλωση. Θεωρώντας μια τέτοια προοπτική απευκταία και καταστροφική για πολλούς λόγους (επειδή θα μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, θα κλονίσει τη σχέση εμπιστοσύνης στη αγορά, θα τροφοδοτήσει περαιτέρω κύματα αυξήσεων, κ.α.)» και ζητά σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για ενδεχόμενες ενέργειες προς την κατεύθυνση ελέγχου των τιμών και τιθάσευσης των ανατιμήσεων.

Πηγή: efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.