Χρηματιστήριο Αθηνών: Αποχωρεί και η Forthnet, ανεβάζοντας σε 42 τις εταιρίες που έχουν διαγραφεί από το 2018!

Συνεχίζεται η αποχώρηση εισηγμένων και το 2021, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άναψε το πράσινο φως για τη διαγραφή και της Forthnet. Με την επικείμενη διαγραφή της Forthnet μέσα στον Απρίλιο, ανέρχονται σε συνολικά 42 οι εταιρίες που διαγράφηκαν από το Χ.Α. την τελευταία τετραετία (2018-2021)!

Το 2021 έχουν ήδη διαγραφεί οι εξής μετοχές: Κεραμεία Αλλατίνη Α.Ε., Axon Συμμετοχών, Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και Eurobrokers, οι οποίες τελούσαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαγραφή αποφασίστηκε, επίσης, και για τις ενταγμένες στην Εναλλακτική Αγορά μετοχές της εταιρίας Diversa AEBE.

Ταυτόχρονα, με τις παραπάνω έξι διαγραφές, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο και η PaperPack, η οποία στη διάρκεια της παρελθούσης χρήσης άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η νέα διοίκηση, με έδρα την Κίνα, έχει εκδηλώσει την πρόθεση να οδηγήσει τη μετοχή της εταιρίας εκτός του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 μετρήσαμε 11 διαγραφές εισηγμένων. Ειδικότερα, διαγράφηκαν στις 10 Ιανουαρίου η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ στις 12 Μαρτίου, ενώ στις 12 Ιουνίου διαγράφηκαν ακόμα τρεις πρώην εισηγμένες (Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης). Την 1η Σεπτεμβρίου διαγράφηκε η Περσεύς και στις 4 Δεκεμβρίου διαγράφηκαν οι εταιρίες Βωβός, Mega Chanel Aλφα Finance, Πήγασος και Χατζηκρανιώτη.

Το 2019 διαγράφηκαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής οκτώ εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Ανεμος / Grivalia, Κρητών Αρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε τρεις διαγραφές (Αθηνά, Κορρές και Αιολική Επενδύσεων).

Πριν από τριάμισι χρόνια η τελευταία εισαγωγή

Η τελευταία εισαγωγή μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α. έγινε πριν από τριάμισι χρόνια και αφορούσε την Briq ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων Φέσσα. Και πριν από αυτήν είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 η είσοδος του ΑΔΜΗΕ, έναν χρόνο νωρίτερα είχε προηγηθεί η εισαγωγή των μετοχών της Intercontinental ΑΕΕΑΠ και, τέλος, τον Ιούλιο του 2014 είχε γίνει η εισαγωγή των μετοχών της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.