Ταμείο Ανάκαμψης: 170 έργα στις 1.000 σελίδες του σχεδίου για τα κονδύλια – Πού θα πάνε τα χρήματα

Εκατόν εβδομήντα έργα και δράσεις θα ενσωματωθούν στις πάνω από 1.000 σελίδες του σχεδίου για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης που θα καταθέσει η χώρα μας στις Βρυξέλλες: Μάλιστα, θα υιοθετηθούν συγκεκριμένοι στόχοι και ορόσημα για την υλοποίηση των έργων, που θα χρηματοδοτηθούν μέσα από ένα «κοκτέιλ» δανείων και επιχορηγήσεων 32 δισ. ευρώ, συνολικά.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Στις σελίδες του ελληνικού σχεδίου αποτυπώνονται όχι μόνον οι χρηματοδοτήσεις και το πού αυτές καταλήγουν, αλλά αναδεικνύεται και η τάση να διατεθεί μέρος αυτών των ποσών για ευρύ πλέγμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κυρίως στον Δημόσιο Τομέα. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα που εργάζεται υπό τις οδηγίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη -και διαμορφώνει το συγκεκριμένο σχέδιο- έχει θέσει δύο στόχους: Να πετύχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία και ταυτόχρονα πρωτιά στο χρόνο κατάθεσης. Η Κομισιόν θα αξιολογήσει όλα τα σχέδια των κρατών μελών με A, B ,C και η Αθήνα τόσο για λόγους ουσίας όσο και εντυπώσεων επιδιώκει την υψηλότερη βαθμολογία. Όπως επίσης επιδιώκει να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων χωρών – μελών που θα υποβάλλουν ολοκληρωμένο σχέδιο μέσα στον Απρίλη.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.