Και όμως, δανείζονται!Η Ελλάδα – Προχωρά στην έκδοση 30ετούς ομολόγου

Νέα έξοδο στις αγορές αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο. Η είδηση αυτή από μόνη της επιβεβαιώνει το φιάσκο των δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που θα συνέρρεε από την Ευρώπη μέσω του ταμείου ανάκαμψης. Το οποίο μάλιστα είχε προβληθεί ως μεγάλη επιτυχία του έλληνα πρωθυπουργού.

Άνθρακες ο θησαυρός. Η Ελλάδα βγαίνει πάλι στις αγορές, πάλι για να δανειστεί, πάλι για να χρεώσει τις επόμενες γενιές, την στιγμή που το χρέος επί του ΑΕΠ έχει φτάσει σε επίπεδα 1897.

Δηλαδή, οι επόμενες γενιές έχουν χρεωθεί και συνεχίζουν να χρεώνονται, απλούστατα επειδή όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή στήριξη, αλλά αντίθετα δεν υπάρχει ούτε παραγωγή πλούτου, ούτε καν υποδομή για παραγωγή πλούτου.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν σε τι ακριβώς αναφέρονται οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες ακούμε και για τις οποίες υπερηφανεύεται η κυβέρνηση. Η μόνη μεταρρύθμιση που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η παραγωγή πλούτου, προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί από την μέγγενη του δανεισμού και να σταματήσει να είναι αποικία χρέους.

Χρειάζεσαι παραγωγή πλούτου για να ασκήσεις εθνική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Από την υγεία και την εκπαίδευση μέχρι και την άμυνα. Αλλιώς θα είσαι ένας χρεωμένος, ένας εξαρτημένος, ένα έρμαιο στα νύχια των δανειστών. Ανίκανος να Εγγυηθείς την εθνική σου κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Και όμως, δανειζόμαστε ακόμα και θα πανηγυρίζουμε που δανειζόμαστε. Θα πανηγυρίζουμε δηλαδή που καταστρεφόμαστε.

Συγκεκριμένα η χώρα μας προχωρά στην έκδοση 30ετούς ομολόγου με λήξη τον Ιανουάριο του 2052. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή (mandate) στις BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Εθνική Τράπεζα να αναλάβουν την έκδοση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.