Μειωμένα ενοίκια: Το… πρώτο χρήμα στους ιδιοκτήτες

Ήρθε η ώρα της πληρωμής και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων: Ποσά που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και … πενταψήφια νούμερα θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους όσοι υποχρεώθηκαν να εισπράξουν «κουρεμένα» ενοίκια τον μήνα Νοέμβριο. Από εδώ και πέρα -και για πρώτη φορά έπειτα από 11 μήνες lockdown- οι εκμισθωτές ακινήτων θα παίρνουν χρήματα στο χέρι ως αποζημίωση για μειωμένα ενοίκια.

 

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου λοιπόν θα καταβληθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στις «ζημιές» του περασμένου Νοεμβρίου. Η αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου θα καθυστερήσει και άλλο: Η εξόφλησή της αναμένεται να γίνει μετά τις 15 Φεβρουαρίου. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως και οι αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου θα δοθούν… καλή άνοιξη.

Σε κάθε περίπτωση, έπειτα από 11 μήνες που υποχρεώνονται να εισπράττουν «κουρεμένα» ενοίκια οι εκμισθωτές ακινήτων θα δουν για πρώτη φορά το χρώμα του χρήματος.. από το Κράτος: Από τον Μάρτιο οπότε και ξέσπασε η πανδημία και υιοθετήθηκαν έκτακτα μέτρα στήριξης, το «μοντέλο» αποζημιώσεων για τις απώλειες ενοικίου των «εισοδηματιών» δεν προέβλεπε οικονομική ενίσχυση τοις μετρητοίς μέχρι και τον Νοέμβριο.

Για τα «χαμένα» ενοίκια Μαρτίου – Οκτωβρίου, οι εκμισθωτές είχαν δικαίωμα σε φοροαπαλλαγές, καθώς ποσοστό 30% της απώλειας που υπέστησαν συμψηφίστηκε με υποχρεώσεις του φόρου εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.