Έμποροι και επαγγελματίες σε… νευρική κρίση μετά το νέο lockdown

Της Εύης Κατσώλη

Έμποροι και επαγγελματίες στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης. Ένα lockdown που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Οι έκτακτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης το Σάββατο το πρωί 2 Ιανουαρίου ότι κλείνουν ξανά δραστηριότητες που είχαν επανεκκινήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα έως τις 11 Ιανουαρίου προκειμένου να παραμείνει σταθερό ή και να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν έπειτα από δύο μήνες τα σχολεία, αιφνιδίασαν τους πάντες.

Κομμωτήρια, κέντρα μανικιούρ και πεντικιούρ, βιβλιοπωλεία και εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν εφαρμόζοντας τη μέθοδο του click away κατεβάζουν ξανά… ρολά. Η απογοήτευση, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον είναι τα συναισθήματα που βιώνουν οι επιχειρηματίες και οι βασικές λέξεις που βγαίνουν από τα χείλη τους. Με τα πάγια έξοδα των καταστημάτων- επιχειρήσεων να «τρέχουν», με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται και με τους περισσότερους να επισημαίνουν ότι τα μέτρα τύπου παράτασης εξόφλησης οφειλών αποτελούν «ασπιρίνες» καθώς κάποια στιγμή το «βουνό» αυτών θα βρεθεί μπροστά τους, ανησυχούν και φοβούνται ότι πολλοί δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα «καταιγίδα» λουκέτων.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.