Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε 80.000 επιστήμονες

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε 80.000 επιστήμονες

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 θα καταβάλει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το εφάπαξ βοήθημα σε περισσότερους από 80.000 δικαιούχους από 7 επιστημονικούς κλάδους που πλήττονται οικονομικά από την υγειονομική κρίση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, το βοήθημα αυτό θα κυμαίνεται γύρω στα 400 ευρώ και θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται να αποκλειστούν εξαρχής από το επίδομα αυτό οι έμμισθοι επιστήμονες και το βοήθημα αυτό να στοχεύσει σε νέους επιστήμονες που πλήττονται επαγγελματικά λόγω καραντίνας.

Το επίδομα θεσπίστηκε στον πρόσφατο νόμο 4756/2020 “Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων και άλλες κοινωνικο ασφαλιστικές ρυθμίσεις” με αρχικούς δικαιούχους τους δικηγόρους ενώ στην ψήφιση του νομοσχεδίου εντάχθηκαν κι άλλοι επιστήμονες.

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε 80.000 επιστήμονες

 

Αρχικά υπολογιζόταν να καλύψει περί τους 12.000 επιστήμονες, ενώ τώρα οι δικαιούχοι μπορεί να ξεπεράσουν τους 80.000.

Επίσης σημειώνεται ότι το εφάπαξ βοήθημα θα πληρωθεί από τα αποθεματικά του λογαριασμού ανεργίας των επιστημόνων, δηλαδή από τις δικές τους εισφορές για τον κλάδο ανεργίας.

Το βοήθημα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο έναντι χρεών Δημοσίου και τραπεζών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.