Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας»

Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας»

Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας»

Δημιουργείται βάση δεδομένων ανάλογα με το οικονομικό προφίλ κάθε οφειλέτη

Το οικονομικό προφίλ κάθε ιδιώτη ή επιχείρησης με βάση τη συμπεριφορά του ως προς την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο και όχι με βάση τα εισοδήματα όπως γίνεται μέχρι σήμερα θα διαμορφώνει η “Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης “προκειμένου να ελέγχεται η πιστοληπτική ικανότητα κάθε φυσικού προσώπου ή επιχείρησης τόσο για όσους έχουν ήδη δανειστεί όσο και για όσους σχεδιάζουν να λάβουν δάνειο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο 22o ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum.

Έρχεται ο νέος «Τειρεσίας»

Όπως είπε ο υπουργός, η πρόταση σύστασης της συγκεκριμένης Αρχής θα περιλαμβάνεται στο πρώτο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που κατατέθηκε στην Κομισιόν και συζητείται αυτή την περίοδο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και πρόσθεσε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος θα λειτουργεί μια Κεντρική Υπηρεσία η οποία θα ενημερώνει σε ετήσια βάση το σύστημα με το ιστορικό πληρωμών κάθε δανείου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.