Περισσότερα “κόκκινα” δάνεια πέρασαν στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης στο τέλος του γ’ τριμήνου

Περισσότερα "κόκκινα" δάνεια πέρασαν στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης στο τέλος του γ' τριμήνου

Περισσότερα “κόκκινα” δάνεια πέρασαν στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης στο τέλος του γ’ τριμήνου

Η αξία των “κόκκινων δανείων που διαχειρίζονται Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) αυξήθηκε στα 32,9 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδος η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε 11,453 δισ. ευρώ στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2020, από 8,953 δισ. ευρώ στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.

Αναλυτικά, η ονομαστική αξία των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αυξήθηκε κατά 2.500 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 11,373 δισ. ευρώ στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2020.

Από τα υπό διαχείριση δάνεια προς τις ΜΧΕ, ποσό 5, 537 δισ. ευρώ αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Περισσότερα “κόκκινα” δάνεια πέρασαν στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης στο τέλος του γ’ τριμήνου

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρέμεινε σταθερή στα 80 εκατ. ευρώ στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2020.

Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 386 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 5,146 δισ. ευρώ στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2020.

Τέλος, η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα παρέμεινε σταθερή στα 16,378 δισ. ευρώ κατά το γ’ τρίμηνο του 2020.

Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 11 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 11,910 δισ. ευρώ.

Τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 11 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 4,409 δισ. ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.