Στην ΜΕΘ η TUI, στα πρόθυρα της καταστροφής χιλιάδες Έλληνες ξενοδόχοι

Στην ΜΕΘ η TUI, στα πρόθυρα της καταστροφής χιλιάδες Έλληνες ξενοδόχοι

Στην ΜΕΘ η TUI, στα πρόθυρα της καταστροφής χιλιάδες Έλληνες ξενοδόχοι

Άσχημα τα μαντάτα για αρκετούς Έλληνες ξενοδόχους στους οποίους ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος TUI οφείλει εκατομμύρια ευρώ.

Η γερμανική Frankfurter Allgemeine zeitung σε άρθρο της σήμερα μα τίτλο «Μάχη για την TUI» γράφει οτι «τα πράγματα φαίνονται ζοφερά για την ταξιδιωτική εταιρεία TUI αυτή τη στιγμή.

Αφού προέκυψαν οι ελπίδες για πρόωρο τέλος στην κρίση τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επιχειρήσεις της εταιρείας έχουν σταματήσει πάλι στις περισσότερες χώρες λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων του κορονοιού.

Ο κύκλος εργασιών της TUI κινείται προς το μηδέν, πολλά έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν, γι ‘αυτό ο όμιλος απειλείται να να μείνει σύντομα χωρίς χρήματα .

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη βοηθήσει την εταιρεία δύο φορές με δάνεια από την κρατική τράπεζα KfW, συνολικού ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αλλο ενα πακέτο βοήθειας βρίσκεται επισης υπό διαπραγμάτευση, ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συζητείται επίσης μια άμεση είσοδος του κράτους στην εταιρεια» γράφει η FAZ.

Η γερμανική εφημερίδα προειδοποιεί μαλιστα οτι «Χωρίς νέα βοήθεια, η TUI απειλείται με κατάρρευση ως το Πάσχα,κάτι που θα προκαλούσε σοκ στον κλάδο και θα έθετε σε κίνδυνο πολλές από τις περίπου 70.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο».

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε καταστροφή για χιλιάδες Ελληνες ξενοδόχους , ιδιαίτερα μαλιστα μετά απο μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό .

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης έχει αφήσει τους ξενοδόχους με τεραστια χρέη και η χειμερινή σεζόν διαγράφεται ιδιαιτέρως δύσκολη.

Οι Financial Times ειχαν γράψει μαλιστα πρόσφατα οτι η TUI,βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους Έλληνες ξενοδόχους για την καθυστέρηση στο πρόγραμμα πληρωμών της, γεγονός που φέρνει εκατοντάδες επιχειρήσεις αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο».

Σύμφωνα με τους FT, η TUI με σειρά τροποποιήσεων συμβολαίων, εχει καλέσει τους ξενοδόχους να περιμένουν μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για να πάρουν τα τρία τέταρτα των χρημάτων που τους χρωστά για εφέτος η εταιρεία.

Το θέμα των οφειλών της ΤUI στους Έλληνες ξενοδόχους εχουν φέρει στη Βουλή με ερώτηση τους 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρωβουλή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης.

Η αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να πιέσει την TUI να καταβάλει τις οφειλές της στους ξενοδόχους.

thefaq.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.