Το χαράτσι στο ντίζελ κίνησης θα εκτινάξει τα έξοδα των επιχειρήσεων που το χρησιμοποιούν

Η επιβολή του ειδικού τέλους θα δημιουργήσει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο

Νέο ειδικό τέλος 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο, εν μέσω κορωνοϊού, επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Η επιβολή του «πράσινου» τέλους εντάσσεται στη δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του ρόλου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Σημειώνεται πως πολλοί ήταν οι αγοραστές αυτοκινήτων και δη επαγγελματικών που τα προηγούμενα χρόνια είχαν στραφεί σε αυτό το είδος καυσίμου, δεδομένων της φτηνότερης τιμής του και της χαμηλής κατανάλωσης.

«Το φαινομενικά μικρό τέλος για τον τομέα των ΑΠΕ και η επίκληση του περιβάλλοντος δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πολιτική επιβάρυνσης των καυσίμων. Πρόκειται για χαράτσι στο ντίζελ κίνησης και αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες κατόχους πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Το οδυνηρότερο είναι πως έρχεται εν μέσω lockdown, την ώρα που οι μικροί και πολύ μικροί επιχειρηματίες ανησυχούν για την επιβίωσή τους, καθώς η πανδημία έχει ωθήσει τα έσοδά τους στα τάρταρα. Η επιβολή του ειδικού τέλους θα δημιουργήσει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης, υπογραμμίζοντας πως το νέο τέλος θα εκτινάξει κατά πολύ τα έξοδα των επιχειρήσεων, μελών του επιμελητηρίου, που χρησιμοποιούν το ντίζελ για τα μηχανήματά τους και για τη μεταφορά των προϊόντων τους.

«Η μετά Covid-19 εποχή θα μας βρει υπερχρεωμένους. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν σε χαλεπούς καιρούς, όπως αυτοί που διανύουμε, η κυβέρνηση να σχεδιάζει επιβαρύνσεις οποιουδήποτε είδους» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.