Τραγική η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκε έλλειμμα 187,5%! – Η πλέον κατεστραμμένη οικονομία της ΕΕ

Εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους στην Eλλάδα που πλέον κατέχει μία ακόμα θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε.: Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της Ευρωζώνης ανήλθε στο 11,6% του ΑΕΠ από 2,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια με -187,5%!

Είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από την έναρξη της σχετικής χρονολογικής σειράς, ενώ και η αύξηση του ελλείμματος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί.

Έλλειμμα κατεγράφη σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά η Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ με 187,4%!

Έπεται η η Ιταλία με 149,4%, κάτι απόλυτα λογικό αφού κτυπήθηκε καίρια η βόρεια βιομηχανική περιοχή της από την επιδημία.

Η Ελλάδα που είχε τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους στην ΕΕ (πλην ανατολικών χωρών του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ), γιατί κατέρρευσε οικονομικά;

Ακολουθούν η Πορτογαλία (126,1%), το Βέλγιο (115,3%), η Γαλλία (114,1%), η Κύπρος (113,2%) και η Ισπανία (110,1%), ενώ το χαμηλότερο είχαν η Εσθονία (18,5%) και το Λουξεμβούργο (23,8%).

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το Μνημόνιο του 2010 και τα όσα τραγικά για την Ελλάδα ακολούθησαν, το έλλειμμα ήταν στο 125% του ΑΕΠ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.