ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ:ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΙΝΕ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010…ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ!!!!

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Γ.Αθανασίου

Στις 23 Απριλίου 2010 έγινε το πραξικόπημα από το Καστελόριζο όταν ο Γ.Α.Π δήλωνε , χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ότι:
“Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.
Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες….

Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.”.
Το πραξικόπημα βέβαια είχε προμελετηθεί και σχεδιασθεί με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, με την συνειδητή και προσχεδιασμένη παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και το φούσκωμα του ελλείμματος…
Πραξικόπημα έγινε όταν το μνημόνιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη βουλή στις 6 Μαΐου. Υπέρ ψήφισαν 172 βουλευτές, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη από τον χώρο της ΝΔ. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιήθηκαν και δεν τα υπερψήφισαν τρεις βουλευτές (Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου) οι οποίοι αμέσως διεγράφησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος…
Και έγινε πραξικόπημα γιατί:

 • Εξουσιοδοτήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών να υπογράφει εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας χωρίς την έγκριση της Βουλής.
 • Στην δανειακή σύμβαση που υπεγράφη υπάρχει πρόβλεψη για παραίτηση της Ελλάδας, από κάθε ασυλία σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής αυτού του δανείου ή προηγούμενων δανείων
 • Η δανειακή σύμβαση υπογράφηκε έμμεσα χωρίς την έγκριση των 3/5 της ελληνικής Βουλής, σε συνδυασμό με τους «λεόντειους» όρους που εισάγει εις βάρος της Ελλάδας.
 • Υπήρξε πλήρης απεμπόλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων με την εφαρμογή του Αγγλικού δικαίου και του δικαστηρίου του δουκάτου του Λουξεμβούργου 

Πραξικόπημα έγινε στις 19.07.2011 με την δημιουργία – εγκαθίδρυση της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα και στη συνέχεια με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Μέρκελ και τοποτηρητή-κυβερνήτη Φούχτελ στην Ελλάδα…Πραξικόπημα έγινε όταν ανετράπη αντισυνταγματικά η νόμιμα εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση και αντικαταστάθηκε από νέα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011, οπότε επιλέχτηκε ο Λουκάς Παπαδήμος ως νέος πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζουμε ότι στις  4 Νοεμβρίου η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή με 153 ψήφους.
Πραξικόπημα έγινε με την υπογραφή της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης με τον EFSF (15/03/2012) ….γιατί:

 • Η Ελλάδα έχει στα χέρια της ένα αντίγραφο της σύμβασης χωρίς την υπογραφή του EFSF και δεσμεύτηκε με σχέδιο συμβάσεως, όχι με πραγματική σύμβαση.
 • Ο EFSF έχει στα χέρια του ένα αντίγραφο της σύμβασης, χωρίς τη δική του υπογραφή, αλλά με όλες τις απαραίτητες υπογραφές για τη δέσμευση του Ελληνικού Δημοσίου και, ως εκ τούτου, δεν έχει δεσμευτεί ως προς την τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων.
 • Ο EFSF μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπογράψει το δικό του αντίγραφο, που είναι ήδη φαρδειά πλατειά υπογεγραμμένο από το Ελληνικό Δημόσιο και να ασκήσει όλα τα συμβατικά του δικαιώματα, ενω το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ανάλογη δυνατότητα.
 • Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις υποχρεώσεις της σύμβασης, ενώ ο αντισυμβαλλόμενος στη σύμβαση EFSF όχι.
 • Το Ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε της ασυλίας επί των περιουσιακών του στοιχείων, εκχώρησε υπό τη μορφή ενεχύρου τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και συνέστησε τον Ειδικό Λογαριασμό στην ΤτΕ, ενώ η σχετική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από τον EFSF.
 • Ο EFSF μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τη χρηματοδότηση χωρίς καμία συνέπεια, αφού δεν έχει υπογράψει και δεν έχει αναλάβει καμία συμβατική υποχρέωση και, ακόμη, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει απαιτητό το σύνολο της χρηματοδότησης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενεργοποιώντας τις εμπράγματες εξασφαλίσεις της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που του έχουν εκχωρηθεί υπό τη μορφή ενεχύρου.
 • Ο EFSF μπορεί να καθυστερεί τις δόσεις ή να μειώνει αυθαίρετα τα ποσά τους, όπως συμβαίνει συνεχώς από ενάρξεως λειτουργίας της συμφωνίας μέχρι και σήμερα, χωρίς να αντιμετωπίζει καμία συνέπεια και χωρίς αυτό να μπορεί να αποτελέσει αντισυμβατική συμπεριφορά, αφού στην πραγματικότητα ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
 • Το Ελληνικό Δημόσιο εκχώρησε την κυριαρχία της εθνικής οικονομίας, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, το οποίο έχει διασωθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού, χωρίς να έχει κατοχυρώσει, ούτε και τυπικά, τα ελάχιστα συμβατικά δικαιώματα τα οποία απορρέουν σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο από την κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης με τον EFSF, αφού αυτή,αφού αυτή, ακόμη και σήμερα, παραμένει ανυπόγραφη από το χρηματοοικονομικό αυτό μόρφωμα.

Όλα αυτά που προαναφέραμε και άλλα που σίγουρα μας διέφυγαν, είναι αυτά που συνιστούν ένα ιδιότυπο πραξικόπημα στην πατρίδα μας, που έχει παραδοθεί αντισυνταγματικά και άνευ όρων στις δυνάμεις κατοχής.

Αυτό είναι λοιπόν το πραξικόπημα το πραγματικό, το υπαρκτό που το βιώνουμε όλοι μας και όχι το άλλο το “μαιμού” το “ιμιτασιόν” που προσπαθούν να μας περάσουν ορισμένες εφημερίδες και ΜΜΕ…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.