Μη ξεγελιέστε: Ακόμα και τα θηρία κολλάνε στο χιόνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Με 6 κινητήριους τροχούς και 5 μπλοκέ διαφορικά θέλει πραγματικά πολύ προσπάθεια για να καταφέρει κανείς να κολλήσει τη MercedesAMG G63 6X6 στο χιόνι. Αυτός ο οδηγός όμως τα κατάφερε και μας το δείχνει στα βίντεο που ακολουθούν!

Η Mercedes-AMG G63 6X6 είναι ένα μοναδικό όχημα παραγωγής, το οποίο κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία μεταξύ του 2013 και του 2015 για να απευθυνθεί στους λάτρεις του απόλυτου και… εξωφρενικού off road.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αποτελούν οι 6 κινητήριοι τροχοί της, στους οποίους μέσω ενός ειδικού συστήματος μετάδοσης μοιράζεται η διαθέσιμη ροπή σε ποσοστό 30:40:30, ενώ παράλληλα υπάρχουν 5 μπλοκέ ηλεκτρονικά διαφορικά, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν έως και το 100% της ροπής σε κάθε άξονα.

Ο κινητήρας της G63 6X6 είναι ένας V8 twin-turbo χωρητικότητας 5,5 λίτρων της Mercedes-AMG, ο οποίος αποδίδει 536 ίππους και συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ξεχωρίζει και η κορυφαία απόσταση από το έδαφος των 460 χλστ., που του δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσει υδάτινο κώλυμα βάθους ακόμη και 1 μέτρου.

Αυτό το… θηρίο λοιπόν κατάφερε να κολλήσει ένας Αμερικανός λάτρης των αυτοκινήτων, όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο που «πόσταρε» στο Instagram. Παρότι δεν μας δείχνει πως ακριβώς η G63 6X6 κόλλησε στο χιόνι, στο πρώτο δεύτερο φαίνεται η προσπάθεια του εκχιονιστικού που επιστρατεύτηκε να την ξεκολλήσει, ενώ στο πρώτο ο Αμερικανός μας δείχνει τα «παιχνίδια» που έκανε με το «τέρας» της Mercedes λίγο πριν το κολλήσει.

Μάλλον πήγαινε γυρεύοντας…

Video Player

00:00
00:26

 

Video Player

00:00
00:14

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.