Να γιατί ακούμε όλους αυτούς τους ήχους κάθε φορά που ταξιδεύουμε με αεροπλάνο

Εάν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο, γνωρίζετε πολύ καλά τους ήχους που ακούγονται μες στην καμπίνα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και πριν από την απογείωση.

Φυσικά, όλοι αυτοί οι θόρυβοι δεν είναι τυχαίοι, καθώς καθένας από αυτούς αποτελεί κι ένα εσωτερικό κώδικα κάθε αερογραμμής, μέσω του οποίου ενημερώνει το πλήρωμα της καμπίνας για διάφορα θέματα.

Για παράδειγμα, σε πολλές εταιρίες ακούγεται ένας ήχος σαν «μπόινγκ» λίγο μετά την απογείωση. Αυτός ο ήχος ειδοποιεί το πλήρωμα πως το σύστημα προσγείωσης ανασύρεται. Στη συνέχεια ακολουθεί ο ήχος για να σβήσει η φωτεινή ένδειξη της ζώνης.

Ένας συνδυασμός χαμηλών κουδουνισμάτων ακούγεται όταν τα μέλη του πληρώματος επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω της ενδοεπικοινωνίας του αεροσκάφους.

 

Θα πρέπει να γνωρίζετε, πάντως, ότι η κάθε εταιρία έχει το δικό της σύστημα ειδοποιήσεων και δεν μπορεί κανείς να είναι πάντα σίγουρος σε τι ακριβώς αφορά. «Σκεφτείτε το σαν μια ξεχωριστή γλώσσα ανάμεσα στους πιλότους και τους αεροσυνοδούς», ανέφερε σχετικά η αεροσυνοδός Σίντι Ερμοσίλο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.