Οι δέκα χώρες που πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Η λίστα που ακολουθεί συγκεντρώνει τις χώρες που καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ παγκοσμίως όπως παρουσιάστηκε στο World Population Review 2020 με στοιχεία που προήλθαν από το alcohol.org. Σαρωτική «υπεροχή» της Ευρώπης…

Η κατανάλωση αλκοόλ σε κάθε χώρα ποικίλλει σημαντικά και επηρεάζεται από τους νόμους, τον πολιτισμό και άλλα χαρακτηριστικά κάθε χώρας. Το Alcohol.org βρήκε την κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας, κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών κάθε χώρας και μετέτρεψε τους αριθμούς στην καθαρή κατανάλωση αλκοόλ καθενός από αυτά.

Για παράδειγμα, μια ποσότητα βότκας 1,75 λίτρα είναι περίπου 300 ml καθαρού αλκοόλ.

Οι δέκα χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ (σε λίτρα καθαρού αλκοόλ κατά κεφαλήν) είναι:

10. Γερμανία
Στη Γερμανία μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ. Ειδικά, η μπίρα αποτελεί μεγάλο μέρος του πολιτισμού της Γερμανίας. Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθεις πρακτικές στη χώρα.

9. Σλοβακία
H Σλοβακία είναι γνωστό ότι έχει κατοίκους ηλικίας έως 15 ετών που αντιμετωπίζουν θέματα αλκοολισμού. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις στη Σλοβακία επικεντρώνονται στο αλκοόλ.

8. Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο πουλάει το μεγαλύτερο κατά κεφαλή αλκοόλ στην Ευρώπη. Το κρασί είναι ένα δημοφιλές ποτό, όπως και η μπίρα σε πολλές από τις παμπ και τα εστιατόρια.

7. Ισλανδία
Το μεγαλύτερο μέρο της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ισλανδία αποτελείται από αποσταγμένα ποτά όπως βότκα και craft μπίρα.

6. Ρωσία
Τα ζητήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι η κύρια αιτία θανάτου στη Ρωσία. Πολλοί περιορισμοί και κανονισμοί έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

5. Γαλλία
Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μέρος του πολιτισμού της Γαλλίας. Το κρασί, μαζί με άλλα αλκοολούχα ποτά, καταναλώνονται συχνά ως μέρος του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου.
4. Τσεχία
Το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας κατανάλωσης αλκοόλ των 11,8 λίτρων αφορά την μπίρα. Η Τσεχία είναι περήφανη για την μπίρα της, αν και το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά καταναλώνονται επίσης σε αφθονία. Η αγορά και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται από την ηλικία των 18 ετών.

3. Γρενάδα
Η Γρενάδα βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα και σημειώνει κατανάλωση 11,9 λίτρων αλκοόλ ανά άτομο. Οπότε όχι μόνο βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη της λίστας, αλλά έχει και τα υψηλότερα ποσοστά στην Αμερική.

2. Λιθουανία
Από το 1990 έχουν υπάρξει πολλά ζητήματα σχετικά με το αλκοόλ, οπότε δεν είναι περίεργο ότι η Λιθουανία είναι η δεύτερη υψηλότερη χώρα για στην κατανάλωση αλκοόλ.

1. Λευκορωσία
Οι πολίτες της Λευκορωσίας καταναλώνουν 14,4 λίτρα αλκοόλ ανά άτομο, ανά έτος. Αν και το Υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας αρνείται επισήμως αυτά τα ευρήματα, η κυβέρνηση θέσπισε κανονισμούς ώστε να περιορίσει τη διαθεσιμότητα του αλκοόλ.

Για την Ελλάδα τα συνολικά στοιχεία έχουν ως εξής:

με στοιχεία από politis.com.cy

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.